3F Superligaen

Campo mener: Disse spillere skal vise sig som profiler i den nye sæson

Der venter en ny sæson rundt om hjørnet. Superligaen starter (langt om længe) igen, og som altid indledes den bedste...

Roony Bardghji har potentialet til at blive en af de allerbedste i Superligaens historie
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Der venter en ny sæson rundt om hjørnet.

Superligaen starter (langt om længe) igen, og som altid indledes den bedste danske fodboldrække tidligt i forhold til resten af Europas sovende ligaer.

Der er i skrivende stund kun to uger til første spillerunde, hvor jagten på en ny mester går ind, og Superligaen har med mesterskabsspillet opnået spænding og intensitet i kåringen af den danske mester – underholdningsværdien er steget markant.

Forleden bragte campo.dk dog et interview med tidligere superligatræner Peter Sørensen, der savner profiler i Superligaen. Spillere som står ud. Spillere der viser et ekstra niveau.

Det er jeg enig i. Mine første tanker i jagten på profiler i Superligaen faldt på Rasmus Falk og Evander. Ja ja… der er flere. Men der er ingen Mohamed Zidan, Zuma eller Jesper Grønkjær. Slet ikke faktisk.

Her følger en liste over spillere, som bør vise os mere i den kommende sæson. Spillere jeg af den ene eller anden årsag forventer indfrier sit potentiale.


Roony Bardghji, F.C. København

Potentiale: 10 ud af 10

Roony Bardghji har potentialet til at blive en af de allerbedste i Superligaens historieIndrømmet: F.C. Københavns svenske stjernefrø er stadig blot 16 år, og det er måske lidt præmaturt at udråbe ham som Superligaens potentielt største stjerne. Det kan ligefrem ende med, at vi slet ikke ser Bardghji’s fulde potentiale i Superligaen, hvis de europæiske storklubber slår til inden det bliver helt forløst. For mig at se er der dog ingen tvivl. Hvis det er i denne sæson, den svenske ungdomslandsholdsspiller viser sit fulde potentiale, så har vi en spiller, der vil være helt på niveau med de bedste fodboldspillere i Superligaens historie. Men der må forventes udfald. Spørgsmålet er ikke om potentialet er stort nok. Spørgsmålet er bare, hvornår det bliver indfriet.

Pione Sisto, FC Midtjylland

Potentiale: 8 ud af 10

Der var engang, FC Barcelona stod på listen over de klubber, der fulgte Pione Sisto i FC Midtjylland. Det gør de ikke længere. Dengang var potentialet for den letbenede midtjyske dribler 10 ud af 10. Sisto var umulig at dæmme op for, og dengang var han på vej til at blive en af de største spillere på det danske landshold. Men de seneste sæsoner har langt fra været en dans på roser for Sisto, der en overgang var helt udeladt af FC Midtjyllands kamptrup i den forgangne sæson. Det kan dog godt vise sig, at Sisto kan blive lidt som en ‘ny spiller’ for Bo Henriksen og FC Midtjylland. Der er i hvert fald så meget mere at hente, hvis ellers den tidligere landsholdsspiller finder sit niveau igen.

Lucas Andersen, AaB

Potentiale: 8 ud af 10

Lucas Andersen, Rasmus Thelander, AaB, SuperligaenHvis Lucas Andersens potentiale havde været 10 ud af 10, var han aldrig kommet hjem til Superligaen igen. Men den nordjyske tekniker, der kan afdrible fire mand i en telefonboks, og som i visse momenter ligner Zidane i starten af dette årtusinde, har så meget mere at vise Superligaen. Skader har ødelagt meget for den tidligere Ajax-spiller, der i 2020 kom i aktion to gange for Kasper Hjulmand og Danmark. Det niveau håber vi at se igen – plus det løse. Syv A-landskampe har Lucas Andersen spillet, og det behøver ikke være slut for den 28-årige nordjyde, der har været så uheldig med skader. Lucas Andersen kan blive en af de helt store oplevelser i den kommende sæson under Lars Friis’ ledelse i AaB.

Mikael Anderson, AGF

Potentiale: 7 ud af 10

Mikael Anderson, AGF, Uwe Rösler, Superligaen.AGF hentede forud for sidste sæson Mikael Anderson i FC Midtjylland, og den teknisk stærke midtbanespiller har glimtvist brilleret for aarhusianerne. Men ikke nok. Den islandske landsholdsspiller har spillet på et hold, der ikke har fungeret, og der har langt fra været optimale betingelser for Anderson. Men ny træner og dermed frisk start i AGF bør også betyde et nyt niveau for Anderson, der blev hentet for et tocifret millionbeløb hos de midtjyske rivaler.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P