3 min læsningAGF’s nyindkøb: Det var dér, jeg bestemte mig

AGF har forsøgt at hente Mads Emil Madsen i omkring et års tid - nu fortæller hovedpersonen selv, hvad der fik ham overbevist om skiftet.

3 min læsning
Mads Emil Madsen, AGF, AGF ny spiller, Superligaen.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

AGF kunne torsdag præsentere den tidligere Silkeborg IF-profil Mads Emil Madsen som ny spiller hos ‘de hviie’.

Den nye spillertilgang glæder AGF-sportschef Stig Inge Bjørnebye, der efter fredagens træning fortalte, at man har forsøgt at hente Mads Emil Madsen til klubben det seneste års tid, men at det altså først er lykkes nu.

Hovedpersonen selv forklarer, at selvom hans skifte væk fra den tjekkiske hovedstad ikke nødvendigvis har noget med trænerskiftet i AGF at gøre, så skyldes hans beslutning nok alligevel lidt det system, som Uwe Rösler har taget med sig til Aarhus.

– Det er ikke som sådan det, at der er kommet en ny cheftræner ind, men mere det her med, at der er kommet en klar plan og en spillestil, som jeg kan se mig selv i. Så det har selvfølgelig haft stor betydning, fortæller Mads Emil Madsen til campo.dk.

Trods den kreative og løbestærke midtbanespillers viden om AGF-interessen gennem det seneste år, var det først for ganske nylig, at han blev endegyldigt overbevist om, at han ville til AGF – den 25. juni for at være helt præcis.

– Jeg skulle da også lige se den træningskamp mod AaB, og det var ligesom der, jeg tog beslutningen, fortæller Mads Emil Madsen og uddyber:

– Jeg fik et rigtig godt indtryk af spilsystemet allerede i første kamp, og det var noget, jeg kunne se mig selv i.

– Det ligner, at de vil spille den op nedefra. Det, tror jeg, vil passe mig godt – at ligge og være med til at diktere spillet og prøve at skabe noget godt, teknisk fodbold.

AGF-sportschef om ny spiller: Vi har villet hente ham i et år

Mads Emil Madsen slog igennem på ungdomsholdene i Silkeborg IF, inden han i 2017 blev rykket op i førsteholdstruppen. Tre år senere var han blevet en bærende profil hos bronzevinderne fra den forgangne sæson, hvorfor han blev skippet afsted til udlandet i 2020.

Efter først et år i østrigske LASK Linz, og dernæst et år i Slavia Prag, er han nu atter at finde i dansk fodbold. Skiftet fra Silkeborg IF til AGF er dog traditionelt ilde set, især hos Silkeborg-fansene. Det er dog ikke noget, der har fyldt synderligt hos den nye AGF-spiller:

– Som sådan har det ikke fyldt noget i mine overvejelser, men det er selvfølgelig mærkeligt som tidligere SIF-spiller. SIF vil jo altid have en stor plads i mit hjerte, men jeg er nødt til at tænke på, hvad der er det rigtige for min karriere, og der følte jeg, at det her var det rigtige.

Se listen: Sommerens til- og afgange i Superligaen

I sin tid i udlandet blev det til 32 kampe for LASK Linz og 17 for Slavia Prag for Mads Emil Madsen, der samtidig har optrådt syv gange for det danske U21-landshold.

AGF spiller lørdag mod Brøndby i sæsonopstartens anden testkamp, hvor den 24-årige midtbanespiller allerede kan komme i aktion for første gang i AGF-trøjen.

Mads Emil Madsen og AGF har skrevet under på en aftale med hinanden frem til udgangen af 2026.

Du kan se interviewet med Mads Emil Madsen i afspilleren øverst i artiklen.

Timeline

Notifications

Notifikationer