Silkeborg rejser fra København med en sejr i sæsonens første test

Silkeborg IF viste lovende takter forud for den kommende sæson, da de mandag sejrede ude mod F.C. København i sæsonens første testkamp for begge mandskaber.

F.C. København, Silkeborg IF, FCK-SIF træningskamp.

Silkeborg IF sejrede mandag med 0-2 i årets første test ude mod de forsvarende mestre fra F.C. København.

Hvis man gik og troede, at sidste års oprykkere var et ‘one-hit wonder’ med tredjepladsen i den forgangne sæson, viste dagens træningskamp mod F.C. København, det er nok ikke er tilfældet.

Bevares, begge mandskaber fik testet en lang række spillere af, herunder også en masse unge. Men igen, det var altså tilfældet for begge mandskaber.

Kampen blev fløjtet i gang på F.C. Københavns træningsanlæg klokken 13.00, og efter en halvleg med et mindre overtag for hjemmeholdet, gik de to tophold fra den forgangne sæson til pause ved stillingen 0-0.

I pausen blev der skiftet ud i stor stil hos begge mandskaber, og især F.C. København havde en lav gennemsnitsalder i de sidste 45 minutter.

Anden halvleg skulle da også blot være fire minutter gammel, inden Silkeborg IF bragte sig i front med 0-1.

Her var det 20-årige Oscar Fuglsang, der pludselig var fri i Silkeborgs venstre side af banen. Han kom i en én-mod-én med Peter Ankersen, og efter et træk mod baglinjen fik han på mere eller mindre mirakuløs vis sendt bolden i mål. Det er svært at se, om det var et chip eller et halvsløjt indlæg, men efter kontakt med 16-årige Andreas Dithmers ene handske i FCK-målet, fandt bolden vej til netmaskerne. 1-0 efter 49 minutter.

Medie: FCK tæt på stortalent

På samme måde som første halvleg var med et mindre overtag til F.C. København, tilhørte anden halvleg i højere grad gæsterne fra Silkeborg IF.

Her fandt de den toneangivende og boldbesiddende spillestil frem igen, og efter 79 minutter kunne en af Silkeborg IF’s helt store profiler, Nicolai Vallys, gøre det til 0-2 efter en tilbagelægning fra Frederik Carstensen inde i feltet – endnu en gang efter et gennembrud i FCK’s højre side.

Med 90 minutter plus mindre end ét minuts tillægstid, fløjtede kampens dommer for sidste gang.

Dermed kan Silkeborg-spillerne sætte sig i bussen og trille hjemad mod det midtjyske med en 0-2-sejr i bagagen.