2 min læsningMedie: Tidligere Barca-træner på vej til konkurrent

Ernesto Valverde er angiveligt på vej tilbage til trænergerningen, efter den har været lagt på hylden siden januar 2020.

2 min læsning
FC Barcelona, Barca-trænere, Ernest Valverde, LaLiga,, Athletic Bilbao.
Foto: Marcelo Del Pozo/Reuters/Ritzau Scanpix
Vær opmærksom på, at dette er en rygtehistorie

Ernesto Valverde har ikke stået i spidsen for et fodboldhold, siden han i januar 2020 blev fyret i FC Barcelona.

Nu skriver mediet ESPN, at den spanske træners tilværelse snart kan komme til at se anderledes ud.

Der skulle her være tale om en genoplivning af trænerkarrieren i den spanske Basker-klub fra det nordlige Spanien, Athletic Bilbao.

Årsagen er, at Jon Uriarte fredag vandt præsidentvalget i klubben. Den nyudnævnte klubpræsident skulle undervejs have givet et valgløfte om, at han ville hente Valverde til klubben, hvis han vandt. Uriarte vandt valget overbevisende med 46 procent af stemmerne mod to andre kandidater.

Skulle Valverde ende med at stå i spidsen for Athletic Bilbao, vil det være tredje gang i karrieren. Han var således også cheftræner fra 2003 til 2005, inden han igen tog over i 2013, hvor han endte med at sidde der frem til sommeren 2017, hvorefter han blev hentet til FC Barcelona.

Athletic Bilbao er én ud af de fire klubber fra den bedste spanske række, hvor det er medlemmerne, der ejer klubben – og altså ikke investorer.
Udover Bilbao tæller listen også Real Madrid, FC Barcelona og Osasuna.

Medie: Braithwaite overvejer disse klubber

Derudover er Athletic Bilbao den eneste klub udover FC Barcelona og Real Madrid, der aldrig har været rykket ned fra den bedste spanske række. Klubben er desuden også kendt for sin spillerpolitik, hvor man kun gør brug af spillere fra Baskerlandet.

58-årige Valverde nåede at vinde det spanske mesterskab to gange i sin tid i Barca, og derudover en enkelt triumf i den spanske pokalturnering.

Timeline

Notifications

Notifikationer