2 min læsningFortryder Sviatchenko? Det kunne være sjovt at spille en slutrunde for Ukraine

Erik Sviatchenko har dansk statsborgerskab, men han har også et ukrainsk statsborgerskab. Her fortæller FC Midtjylland-anføreren, om han fortryder, at valget faldt på Danmark.

2 min læsning
Sviatchenko
FC Midtjyllands Henrik Dalsgaard og Erik Sviatchenko og OBs Nicholas Mickelson under finalen i Sydbank Pokalen mellem FC Midtjylland - OB på Brøndby Stadion torsdag den 26. maj 2022.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Erik Sviatchenko har fem kampe for det danske landshold. Deriblandt gemmer sig en EM-kvalifikationskamp og fire venskabskampe.

Det betyder, at FC Midtjyllands anfører er låst til det danske landshold på trods af sit dobbelte statsborgerskab i Danmark og Ukraine.

Før sin danske landsholdsdebut i 2015 havde Sviatchenko gennem sit dobbelte statsborgerskab valget mellem at tørne ud for det ukrainske og danske landshold . Overfor campo.dk afslører den 30-årige stopper, at han ikke ville gøre det om.

– Jeg fortryder ikke noget. Det var jo en kæmpe drengedrøm for mig at spille for det danske landshold. Jeg er vokset op i Danmark og føler mig til dels 100 procent dansk, selvom jeg, når jeg trådte ind af døren hos mine forældre, trådte ind i en anden verden – i en ukrainsk verden i den forstand, siger Sviatchenko og fortsætter.

– Men jeg har ikke fortrudt, at jeg er stillet op [for Danmark red.] og har fået mine fem kampe, som jeg er enormt stolt af, og et flot mål selvfølgelig, siger Sviatchenko til campo.dk.

Erik Sviatchenko åbner op om Ukraine: Jeg beder hver aften og hver morgen – det er et godt sted at gå hen

Selvom det er knap tre år siden sidste aktion for Danmark, ser FCM-stopperen stadig en mulighed for flere kampe hos det danske landshold.

– Jeg drømmer selvfølgelig stadig om flere kampe, og det har været tæt på. Desværre har jeg været skadet, de gange Hjulmand har ringet. Det var for nyligt, så det er jo fedt nok, at jeg stadig er inde i varmen. Jeg ved også, at konkurrencen er enorm, og jeg har stor respekt for konkurrenterne, der spiller i top fem-ligaer.

Sviatchenko om guldkampen anno 22/23: Dette er det realistiske scenarie

Nu ligger fokus for Sviatchenko på at spille europæisk fodbold hos FC Midtjylland og jagte flere trofæer til den midtjyske hede. Du kan se hele interviewet, hvor Sviatchenko også lufter drømme om VM, i toppen af artiklen.

Timeline

Notifications

Notifikationer