VM 2022

2 min læsningFIFA bekræfter: Kæmpe ændring til VM

FIFA bekræfter torsdag, at landsholdene ved efterårets VM i Qatar må udtage flere spillere end hidtil.

2 min læsning
VM, VM Qatar, VM 2022, landshold, FIFA, nye regler VM.
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Der er godt nyt til de perifere spillere på de forskellige landshold rundt omkring i verden.

Således har FIFA torsdag bekræftet på sin hjemmeside, at de nationer, der til november drager til Qatar for at deltage i VM-slutrunden, må udtage tre spillere mere end normalt.

Dermed udvides trupstørrelserne fra 23 til 26 spillere.

FIFA forklarer selv, at beslutningen om de udvidede trupper især skyldes tidspunktet for afviklingen af dette års VM-slutrunde, hvor det i stedet for i den lange sommerpause finder sted midt i sæsonen fra den 21. november til den 18. december.

Dermed kan flere af de danske spillere, der på det seneste har bevæget sig lige uden for den danske landsholdstrup, tillade sig at tro dét mere på en udtagelse til slutrunden i Qatar.

Derudover kan en spiller som Martin Braithwaite muligvis ånde lettet op, efter Kasper Hjulmand ellers har gjort en dyd ud af at understrege, at han kommer til at prioritere spillere med kampminutter i benene til dette års VM-trup.

Til trods for FC Barcelonas ønske om at sende Braithwaite videre til en ny klub, har han ikke planer om at forlade den catalanske storklub, og har dermed udsigt til at skulle varme bænken i den kommende efterårssæson.

Anders Dreyer afviser ikke FCM og FCK: Har talt med Hjulmand om VM

Blandt andre danske Anders Dreyer, fortalte tidligere på ugen, at han drømmer om at komme med til VM. Du kan se klippet fra det interview i afspilleren øverst i artiklen.

Nyheden kommer desuden ikke som den store overraskelse, da der længe har været spekuleret i, at FIFA vil træffe denne beslutning, efter EM forrige sommer også blev gennemført med 26 spillere i hver trup oven på en speciel sæson som følge covid-19.

Derudover må Kasper Hjulmand og resten af de kvalificerede nationers landstrænere udtage hele 55 spillere til bruttotruppen. Førhen var det tal 35.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer