3 min læsningJønsson om VM-drømmen: Jeg kommer til at give alt

Jens Jønsson har snart kontraktudløb i Spanien. Men selvom midtbanespilleren jagter en plads i VM-truppen, stresser han ikke over klubfremtiden.

3 min læsning
Jens Jønsson skal finde en ny klub i jagten på at komme til VM
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix.

Lige nu træner han med på Fredensvang i Aarhus. Han skal ikke til AGF, fortalte han ved torsdagens træning. Men hvor skal den 29-årige midtbanespiller så hen i jagten på spilletid og drømmen om VM?

Jens Jønsson, der har kontraktudløb ved udgangen af denne måned, ved det ikke selv. Men står det til den tidligere AGF’er og nuværende Cadíz-spiller, står den også på sydeuropæisk fodbold i næste sæson.

Artiklen fortsætter efter reklamen

– Ja, hvis jeg selv kunne vælge. Men det kræver også, at der er nogen, der vil have mig. Der er lidt snak frem og tilbage, men ikke noget konkret. Så nej, jeg ved ikke noget, men det er klart min førsteprioritet, siger han til campo.dk.

Selvom foråret bød på meget lidt spilletid for Jønsson, kommer han til at gå benhårdt efter at blive en del af den danske trup, der sætter kursen mod VM i Qatar i slutningen af året.

Wilshere i AGF? Har fået tænkepause

– Jeg kommer til at give den alt, hvad jeg har, og give den et skud for, at det kan lykkes. Om det så kan det, ved jeg ikke. Det er en voldsom slutspurt, jeg skal sætte ind, siger han og fortsætter:
 
– Men selvfølgelig, det vil altid være et mål for mig. Jeg spiller altid for at blive bedre og vise mig bedst muligt frem. Om det så viser sig at være nok, det må tiden vise. Det afhænger nok også lidt af, hvor henne i verden, jeg ender.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Men selvom det er uvist, hvor karrieren fortsætter, stresser danskeren ikke, fortæller han til campo.dk.

– Klubberne i Spanien har ferie indtil 5.-6. juli, så indtil da, stresser jeg hvert fald ikke. Det er klart, desto længere vi kommer ind i juli, så er der også dét mindre til sæsonstart, og der skal man jo gerne stå skarpt. Lige nu, den første måneds tid, der har jeg ikke travlt, men når vi begynder at komme et pænt stykke ind i juli, så kan det selvfølgelig godt være, at jeg begynder at trippe lidt. Men den tid den sorg, siger Jønsson.

Jønsson om manglende spilletid i LaLiga: Jeg har det ikke super fedt

Det startede ellers godt med masser af spilletid for midtbanespilleren i Cádiz efter skiftet fra tyrkiske Konyaspor forrige sommer. Succesen i LaLiga kastede også kampe for det danske landshold af sig. Men i foråret er danskeren gledet ud af truppen i Cádiz og har kun fået sporadisk spilletid.

Således er det også gået på landsholdet, hvor Jens Jønssons seneste landskamp var i 2-0 nederlaget ude til Skotland i VM-kvalifikationen i november sidste år. Det blev ikke til udtagelse ved de netop overståede landskampe i Nations League.

Jønsson spottet til AGF-træning: Fremtiden er fortsat uvis

I alt har Jens Jønsson gennem karrieren fået fem kampe på det danske A-landshold siden debuten i november 2020. For Cádiz er det blevet til 61 kampe og en enkelt assist.

Timeline

Notifications

Notifikationer