3F Superligaen

Så er der trukket lod: Se de danske klubbers modstandere

Brøndby og Viborg FF var onsdag med i lodtrækning til anden kvalifikationsrunde til Conference League, og har nu begge klubber fået styr på de kommende modstandere.

Brøndby, Viborg FF, Brøndby IF, brøndby conference league.
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Brøndby IF og Viborg FF indtræder begge i anden kvalifikationsrunde til Conference League, og onsdag fik de så sat navn på deres modstandere.

For Brøndbys vedkommende lyder modstanderen på vinderen af opgøret mellem polske Pogon Szczecin og islandske KR Reykjavik. Brøndby starter på udebane og første kamp bliver spillet den 21. juli. Returopgøret spilles på Brøndby Stadion den 28. juli.

Viborg FF skal derimod ikke vente på at få en endegyldig afgørelse, og kan allerede nu se frem til at skulle en tur til Litauen i det første opgør, hvor modstanderen fra FK Süduva venter. Her bliver første opgør ligeledes spillet den 21. juli, og returopgøret finder sted den 28. juli i Viborg.

Mens Brøndby IF er klare favoritter uanset om det bliver polsk eller islandsk modstand, er situationen en anden for Viborg FF.

Brøndby IF er således rangeret som nummer 254 på UEFA’s rangliste, mens polske Pogon Szczecin er rangeret som nummer 700 og islandske KR reykjavik er rangeret som nummer 725.

Mere jævnbyrdigt er det for Viborg FF, selvom de ifølge UEFA’s rangliste går ind til opgøret som underdogs. Den forgange sæsons syvendeplads i Superligaen er således rangeret som nummer 484 på ranglisten, mens FK Süduva er rangeret fem pladser foran Brøndby som nummer 249.

Årsagen til den markante forskel i sværhedsgraden på modstanderne mellem Brøndby IF og Viborg FF er, at Brøndby var seedet ved lodtrækning – det var Viborg ikke.

Klarer Brøndby IF og Viborg FF sig videre fra anden kvalifikationsrunde til Conference League, indtræder de efterfølgende i tredje kvalifikationsrunde. Lykkes man også her med at sejre over to kampe, står den på en sidste og afgørende playoff-runde, inden man er med i Conference League-gruppespillet.

FC Midtjylland trak tidligere onsdag sin modstander til anden kvalifikationsrunde i Champions League. Det kan du læse mere om HER.

FCK-profil nærmer sig kontraktudløb: Radiotavshed fra klubbens side

Silkeborg IF og F.C. København kender endnu ikke sine modstandere i europæisk sammenhæng. Det skyldes, at de begge indtræder senere i kvalifikationen.

Her indtræder Silkeborg IF i tredje kvalifikationsrunde til Europa League, hvor man med en sejr kan spille sig ind i den sidste og afgørende playoff-runde.

For de danske mestres vedkommende, skal man blot vinde i Champions Leagues sidste og afgørende playoff-runde, inden man er med i gruppespillet i den prestigefyldte turnering. F.C. København er dermed sikret minimum at skulle spille i gruppespillet i Europa League.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P