VM 2022

2 min læsningFIFA: Måske semi-automatiseret offside til VM – fem udskiftninger er vedtaget!

Det har tidligere været testet og benyttet til Klub VM, og nu kan det også blive aktuelt til efterårets VM. Det siger FIFA's præsident Gianni Infantino om semi-automatiseret offside.

2 min læsning
Var har været en del af fodbolden længe. Nu kommer også semi-automatisk offside
Foto: Ritzau Scanpix / Reuters/ Molly Darlington

Teknologien har gjort sit indtog i fodbolden, og til VM i Qatar ser det nu ud til at automatiseret offside teknologi vil blive benyttet.

Dermed kan de mange farvede streger på VAR-billederne måske forsvinde væk fra skærmen.

FIFA har mandag meddelt, at det har været debateret til mandagens kongres i IFAB – The International Football Association Board.

– Jeg kan sige om semi-automatiseret offside, hvor tæt vi er på at beslutte det. Det ser lovende ud. Vi har testet det til Klub VM, og vi er tilfredse med det indtil videre. Så vores eksperter ser mere på det, før vi beslutter om vi kan indføre det til VM, sagde Infantino efter fællesmødet, der blev afholdt i Doha i Qatar.

Også reglen om de fem udskiftninger kan trænere, spillere og fans nu se frem til bliver fastholdt.

– De fem udskiftninger, som egentlig var en midlertidig regel i forbindelse med Corona-pandemien, bliver jo støttet af rigtig mange parter rundt om i verden. Det er også blevet en permanent regel. Det er en af de største beslutninger i dag, slår præsidenten fast.

Hvad er semi automatiseret offside?

Systemet er et kamerabaseret setup, hvor der installeres 10 til 12 kameraer på stadion oppe under taget. Kameraerne følger spillerne og sporer op til 29 datapunkter 50 gange i sekundet, og disse data bliver så næsten i realtid behandlet og beregnet af softwaren, som efterfølgende automatisk sendes videre til VAR og slow-operatøren.

Fordelen ved at indføre semi-automatisk offside er:

  • Fjern behovet for et forsinket flag i mange tilfælde
  • Giv en næsten øjeblikkelig beslutning
  • Slut med de fleste tvivl om et mål, der bliver scoret
  • Giv klar og øjeblikkelig grafik for at vise en spiller er offside

VM afholdes i Qatar fra 21. november til 18. december, og hvis du gerne vil i gang med at læse om, kan du læse vores ultimative guide til VM.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer