International Fodbold

Landstræner om Nadims forhold til Qatar: Hun kommer kun med, hvis hun udtaler sig

Træneren for kvindelandsholdet, Lars Søndergaard, kræver, at Nadia Nadim skal udtale sig om sit ambassadørskab for Qatar, hvis hun skal med til EM.

Lars Søndergaard kræver, at Nadia Nadim fortæller om sit ambassadørskab med Qatar for at blive udtaget til EM. Foto: Scanpix/Ritzau

Meget er blevet sagt og skrevet om Nadia Nadims ambassadørskab for Qatar, efter landsholdsstjernen tilbage i april annoncerede, at hun havde takket ja til at være officiel ambassadør for den kommende værtsnation for VM.

Mange medier har forgæves forsøgt at få et interview i stand med Nadim, hvor hun formentlig har skullet forsvare, hvorfor hun har valgt at være ambassadør for Qatar, der som bekendt er skyld i tusindvis af migrantarbejderes død.

Southgate til kritikere: Det handler om at finde en balance

Kvindelandsholdets træner, Lars Søndergaard, fortæller nu, at Nadim skal fortælle om sagen for at blive udtaget til det kommende EM.

– Hvis hun bliver udtaget, så er hun nødt til at udtale sig. Det tror jeg også, hun kan og vil gøre, fortæller Lars Søndergaard i et interview med DR og fortsætter.

– Og så håber jeg, at hvis hun svarer tilfredsstillende og bliver udtaget, at man lægger det til side og kan acceptere, at vi i vores kreds kan acceptere forskelligheder, og at vi kan have forskellige meninger.

Og det skal tolkes som et decideret krav fra landstræneren, at Nadim kommer ud af busken og fortæller om ambassadørskabet.

– Ja. Altså det er i alles interesse, at vi får lagt låg på, men det er klart, at hun skal ud og give nogle svar, siger landstræneren.

EM begynder den 6. juli, men Lars Søndergaard udtager allerede sin trup til slutrunden d. 16. juni.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P