Dansk Fodbold

Danmark tabte 1-0 til Kroatien og mageløse Modrić

Danmarks opgør fredag aften mod Kroatien endte med et nederlag, og en fodboldlektion af Luka Modrić, der først kom på banen efter pausen.

Anfører Christian Eriksen og Danmark tabte med 1-0 til Kroatien

Med maksimumpoint i Gruppe 1 inviterede Danmark fredag aften Kroatien til fodboldfest i Nations Leagues tredje runde.

Men maksimumspoint kan Kasper Hjulmand og Danmark ikke prale af længere.

Til gengæld kan han prale af, at han stod på sidelinjen og var vidne til en flot første halvleg af det danske landshold, som siden blev overskygget af høj klasse fra Kroatien og i særdeleshed Luka Modrić, der stod bag kroaternes comeback i 1-0 sejren.

I første halvleg var Danmark det bedste hold, og kun få gange var Kroatien på spil i nærheden Kasper Schmeichels mål.

Danmark havde bolden i mål kort før pausefløjtet, men Andreas Cornelius’ scoring blev annulleret, da Joakim Mæhle begik frispark på Sime Vrsaljko, og derudover skabte Danmark flere gange et pres i det kroatiske felt.

Efter pausen fortsatte begge hold med at levere en disciplineret indsats med få fejl, og anden halvlegs største oplevelse blev Real Madrids Luka Modrić, der efter pausen blev skiftet ind sammen med Chelseas Mateo Kovacic.

Mario Pasalic bragte Kroatien på 1-o efter 69 minutters spil, efter et kort kroatisk hjørnespark hvor det efterfølgende indlæg blev rettet af og faldt ned foran Atalanta-angriberen, som resolut sparkede bolden ind mellem benene på Kasper Schmeichel.

Kasper Hjulmand skiftede blandt andre Jonas Wind, Martin Braithwaite og Yussuf Poulsen ind i anden halvleg, og de rød-hvide spillere fik skabt et pres i slutningen af kampen – men lige lidt hjalp det.

Danmark tabte med 1-0 til VM-finalisterne fra VM-slutrunden i Rusland i 2018, men fører stadig Gruppe 1 med seks point.