3F Superligaen

AGF-profil: Hvis bestyrelsen kunne fyre samtlige spillere, havde de måske også gjort det

Mikael Anderson sætter ord på, hvad der ledte op til det afbrudte samarbejde mellem David Nielsen og AGF - og om det overhovedet er fair, at David Nielsen ikke længere står i spidsen for AGF.

Mikael Anderson, AGF, David Nielsen, AGF ny træner.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Onsdag den 18. maj delte AGF nyheden om at opsige samarbejdet med David Nielsen. Beslutningen var blevet truffet mandag aften to dage forinden.

Tre dage senere stod David Nielsen så i spidsen for AGF hjemme på Ceres Park en sidste gang, efter fire og et halvt års tro tjeneste, hvor især bronzemedaljerne og den efterfølgende fjerdeplads står som klare lyspunkter – ikke bare i tiden med David Nielsen i spidsen for AGF, men i klubbens historie.

⚽️ ⚽️ DOWNLOAD CAMPO’s APP I APP STORE ELLER GOOGLE PLAY STORE OG FÅ VORES HISTORIER DIREKTE PÅ MOBILEN ⚽️👇🏼👇🏼

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Trods David Nielsens præstationer med AGF tidligere, blev det næppe den afslutning, som hverken han, klubben, spillerne eller fansene havde regnet med eller håbet på. Det blev i stedet til en sæson, hvor man med nød og næppe, og med hjælp fra FC Nordsjælland, kun lige akkurat klarede skærene og reddede sig endnu en sæson i Superligaen. De 14 sidste kampe var uden en eneste sejr iblandt.

Tanken om et AGF uden David Nielsen har nu haft tid til at indfæste sig i fodbolddanmark – og dermed også hos spillerne i AGF.

Derfor er AGF’s Mikael Anderson nu også klar til at sætte ord på, hvad det var, der førte til den nu afsluttede æra med David Nielsen i spidsen for ‘De Hviie’.

– Jamen, jeg tror, at specielt journalister og TV vil altid gerne skyde skylden på træneren og sige, at det er hans skyld. Men vi spillere må også kigge indad. Det er vel os, der ikke har præsteret over en hel sæson, og det er os, der er skyld i, at vi sluttede så dårligt som vi gjorde. Det er klart, der er selvfølgelig nogle taktiske ting, men når kampen går i gang, så er det jo os spillere, der skal præstere – og det har vi bare ikke gjort. Så simpelt er det. Så det er selvfølgelig os spillere, der tager størstedelen af ansvaret for den sæson, vi har været igennem. Vi spillere må kigge indad, fortæller Mikael Anderson til campo.dk og fortsætter:

– Jeg påtager mig en masse ansvar for, at det gik som det gik. Jeg er ked af, at det gik ud over David, at vi spillere ikke præsterede bedre end vi gjorde.

Er det så uretfærdigt, at David Nielsen ikke længere er cheftræner i AGF, hvis resultaterne er spillernes ansvar?

– Det er svært. Hvis bestyrelsen kunne fyre samtlige spillere og erstatte dem med 20 nye, så havde de måske også gjort det. Men nogle gange tror jeg bare, at vi alle har brug for en ny start og et friskt pust efter sådan en sæson her. Som AGF skrev i pressemeddelelsen, så er det en god løsning for alle, og David følte også selv, at der var brug for nye øjne og ny energi på Fredensvang, og det har bestyrelsen sikkert også følt. Alt i alt, så tror jeg, at det er godt med en ny start efter sådan en sæson.

Med det tomme trænersæde i AGF, florerer rygterne nu naturligvis om, hvem der skal tage over. Mikael Anderson selv har ikke den store holdning til, hvem han helst ser som arvtager efter David Nielsen. Han har dog ét ønske til den kommende træner:

– Jeg håber bare på, at den nye træner kommer ind med en klar og tydelig spillestil. Det er det eneste, jeg håber på. Jeg tror, det bliver godt med en ny start, og så kan vi forhåbentlig begynde at underholde Aarhus igen og selvfølgelig præstere bedre, end vi har gjort.

Mikael Anderson er lige nu med det islandske landshold. Her skal han de kommende små to uger spille Nations League, hvor modstanderne hedder Albanien, San Marino og to kampe mod Israel.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P