4 min læsningSpecialist om ny mand på landsholdet: Blandt de absolut bedste i verden

Mads Bech Sørensen er blevet udtaget til det danske A-landshold for første gang i karrieren - og han har et helt særligt talent, som Danmark kan få gavn af i fremtiden.

4 min læsning
Det danske landshold, A-landsholdet, Brentford, Mads Bech Sørensen, Kasper Hjulmand.
Foto: Tony Obrien/Reuters/Ritzau Scanpix

Hvis ikke man allerede kender ham, er navnet Mads Bech Sørensen nok et af de navne, man skal til at holde øje med.

Efter en skadesplaget indledning på den netop afsluttede Premier League-sæson, fik Mads Bech Sørensen en startplads i sæsonens sidste seks kampe for Brentford.

⚽️ ⚽️ DOWNLOAD CAMPO’s APP I APP STORE ELLER GOOGLE PLAY STORE OG FÅ VORES HISTORIER DIREKTE PÅ MOBILEN 👇🏼👇🏼

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Tirsdag kastede det så en udtagelse til det danske A-landshold af sig – den første af slagsen for den 23-årige midtstopper.

I kølvandet på landsholdsudtagelsen, har Brentford lagt en lang artikel om den nykårede landsholdsspiller ud på sin hjemmeside.

Her har man valgt at dykke særligt ned i ét specielt område; de lange indkast.

Trods sine 1 meter og 93 centimeter, er Mads Bech Sørensen nemlig sjældent i feltet, når der skal tages indkast nær modstanderens felt. Han kaster i stedet bolden.

– Jeg kunne kaste ret langt fra en tidlig alder, fortæller den danske midtstopper til Brentfords hjemmeside.

Mads Bech Sørensen peger selv på tiden som håndboldspiller i sine helt unge dage. Dog tilskriver han i endnu højere grad utallige ture til stranden med sin far. Her blev der kastet med sten, og det var altid en konkurrence.

– Min far opfordrede mig meget. Vi gik tit ud i haven for at kaste indkast. Jeg var ret god til at kaste langt, selv dengang jeg ikke havde nogen træning i det. Da vi begyndte at træne en smule, gik det godt.

Mads Bech Sørensen slog senere igennem i AC Horsens, hvor han fik debut i maj 2015. Her blev han i en alder af 16 år, tre måneder og 26 dage den yngste debutant i klubbens historie. To år senere røg han til Brentford.

Sidenhen har Brentford-stopperen udviklet sig til være en decideret indkast-specialist.

Især træningen med den internationalt anerkendte indkast-træner, danske Thomas Grønnemark, har været med til at gøre Mads bech Sørensen til en af de fodboldspillere, der kaster længst.

De største danske talenter – Hvor er de i dag?

Thomas Grønnemark arbejder som indkasttræner og rejser verden rundt for at give et par ekstra meter til fodboldspillere på hele kloden. Klubber lige fra AC Horsens til Ajax og Liverpool, har benyttet sig af hans gode tips og tricks til de førhen så frygteligt undervurderede standardsituationer.

– Jeg havde nogle få lektioner med Thomas, hvilket hjalp mig til at kaste endnu længere. Jeg har også trænet med ham i Brentford, lyder det fra Mads Bech Sørensen.

– Der var tre eller fire spillere, mig selv inkluderet, der arbejdede med Thomas i Horsens. Det er små detaljer, der kan få dig til at kaste en smule længere.

– I stedet for at stoppe på linjen, skal man træde over linjen lige efter man har sluppet bolden. På den måde stopper man ikke kroppens bevægelse fuldstændigt. Kraften fra din krop bliver derved i stedet overført til bolden.

– Det er kommet meget naturligt for mig – nogle af rådene fra Thomas har bare lige givet dét ekstra.

Mads Bech Sørensen sammenligner de lange indkast med golf.

– Der er selvfølgelig et fysisk aspekt, men hvis du gør det rigtigt, med den rette teknik, flyver den. Af og til forsøger jeg at kaste hårdt, men så ryger den ikke så langt. Det handler om at have en god fornemmelse i kroppen.

I dag kan Mads Bech Sørensen kaste bolden længere end 40 meter. Til sammenligning er en typisk fodboldbane omkring 68 meter bred, og han kan derfor ofte kaste bolden ind til bagerste stolpe.

I et interview med The Telegraph tilbage i 2020, blev Thomas Grønnemark spurgt ind til Mads Bech Sørensens teknik på de lange indkast.

– Det er helt vildt. Den lander tæt ved bagerste stolpe i luften, hvilket er virkelig svært at dække op for som modstander. Det er fantastisk at arbejde sammen med en fyr som ham. Ud af de 5.000 spillere, jeg har set, kaster han de længste indkast. Hvis ikke han kaster de længste indkast i verden, er han hvert fald blandt de absolut bedste, lød det fra Thomas Grønnemark i 2020.

Thomas Grønnemark er i øvrigt selv indehaver af rekorden for verdens længste indkast – 51,33 meter.

Danmarks trup til Nations League er udtaget: Se den her!

Om Kasper Hjulmand har planer om at benytte sig af Mads Bech Sørensens lange indkast til de kommende Nations League-kampe, må tiden vise. Om ikke andet, så har det danske landshold nu fået muligheden for at benytte sig af et nyt våben i fremtiden.

Timeline

Notifications

Notifikationer