International Fodbold

Campo mener: Mbappé er fantastisk… og fransk klovn?

Kylian Mbappé har gennem hele den snart forgangne sæson været rygtet til Real Madrid på en fri transfer, når hans...

Kylian Mbappé kontrakt forlængelse PSG 2025
Foto: Ritzau Scanpix

Kylian Mbappé har gennem hele den snart forgangne sæson været rygtet til Real Madrid på en fri transfer, når hans kontrakt med den franske hovedstadsklub Paris Saint-Germain stod til at udløbe denne sommer.

Tusindevis af rygter og artikler har floreret på tværs af internationale sportsmedier – lørdag aften sluttede alle spekulationer dog. Selvom den unge angriber ved flere lejligheder har fortalt om sin forkærlighed for den spanske storklub Real Madrid, blev det alligevel præsident Al-Khelaifis mange millioner, der trak mest.

Den 23-årige franske verdensmester har nu skrevet under på en kontakt med PSG frem til sommeren 2025, hvor han betales et engangsbeløb på 750 millioner DKK for at skrive under på en tre årig kontrakt, ligesom han tjener 7,5 millioner DKK om ugen i løn.

Mbappé tjener dermed 1,92 milliarder over en treårig periode svarende til 640 millioner DKK om året.

Igen svarer det til 1,75 millioner DKK om dagen.

Mbappé-handlen er et udtryk for, hvor international fodbold igennem længere tid har bevæget sig hen. Det var det samme med Lionel Messis handel i sommer, hvor vi også her på sitet argumenterede for, at konkurrencen er flyttet fra grønsværen og ind i banken. Mere her.. 👇🏼

Skal PSG spille med 10 mand i defensiven, eller skal ulykkelige Messi også til at forsvare?

Når Paris Saint-Germain kan købe sig til verdens bedste fodboldspillere, er det et udtryk for en verden, hvor fodbolden har mistet sig selv. Nuvel – der er altid blevet konkurreret om de bedste spillere, men i løbet af det seneste årti er beløbene og konkurrencen eskaleret, og regningen havner kun et sted: Ved fans og tv-seere verden over.

Nu er det dog langt fra sikkert, at PSG kan købe sig til hæder og ære. I så fald burde klubben jo i år have vundet Champions League, som er det helt store mål for den Qatar-ejede fodboldbutik. Men heller ikke i denne sæson lykkedes det hovedstadsklubben at komme i Champions League-finalen, som i år ironisk nok spilles på Stade de France i… Paris.

Real Madrid har ikke vundet Champions League fire gange på otte sæsoner for ingenting, og lige netop den aura og det format, der ligger i en storklub som ‘Los Blancos’, har de ikke i PSG. Og det er ikke sikkert, de nogensinde får det. Derfor røg de ud i ottendedelsfinalerne til de hvidklædte spaniere, og derfor må de se på, når der bliver fløjtet op til Champions League-finalen om mindre end en uge.

Selvom Qatar Sports Investments har købt sig til alt i klubben lige fra ejerskabet til spillere samt international bevågenhed, og nu også Mbappé og hans fremtid, mangler der stadig det allervigtigste. Nemlig en storklubs tyngde.

Vi kan stadig de kommende år se frem til at nyde Mbappé, når han brillerer på grønsværen og viser sig frem, og han har især store muligheder for at genvinde VM med det franske landshold om bare syv måneder.

På klubplan er spørgsmålet så, om han også vil være så fantastisk om tre år, når kontrakten løber ud, eller om han risikerer at ende som fransk klovn, der tog pengene og missede pokalerne.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P