Allan HvidAllan Hvid er chefredaktør på campo.dk.

6 min læsningSkal PSG spille med 10 mand i defensiven, eller skal ulykkelige Messi også til at forsvare?

Der melder sig mange spørgsmål efter Lionel Messi’s skifte til Paris Saint-Germain, der i øvrigt gik hurtigere igennem end nogen anden kæmpehandel, jeg tidligere har fulgt med i. Det hele har været timet og tilrettelagt, som var det en Egon Olsen plan hele tiden. Sådan virker det. Og så bliver det spændende at se, hvordan Mauricio Pochettino vil lykkes med sine planer på banen i jagten på endelig at hente Champions League trofæet til Paris?

6 min læsning
Lionel Messi præsenteres i Paris Saint-Germain
Lionel Messi er nu glad igen og har fået sig en ny kontrakt med Paris Saint-Germain. Foto: Ritzau Scanpix
Avatar photo11. aug 2021, 12.25

Forleden kunne man på sociale medier se et billede af Lionel Messi, hvor han stod bag alle de trofæer, han har høstet sammen med FC Barcelona. Det kan ikke beskrives på anden vis end storartet og dybt imponerende. Den lille 10’er med fodboldopvæksten fra La Masia har bragt hæder og metal til Barcelona, samt nye højder for hvad en fodboldspiller rent faktisk kan udføre. Venstrebenet. Balancen. Timingen. Spilforståelsen, hurtigheden og afslutningerne. Alt er verdensklasse ved Leo, når det handler om fodbold.

Men med farvellet til FC Barcelona tilfører han dog ikke nye dimensioner til den legendestatus, han er ved at opbygge. Det dufter ærligtalt en smule udspekuleret, når Messi, hvis karriere i de senere år har pådraget sig skygger af skattefusk, magt og politik, hulkende på et pressemøde deklarerer sin kærlighed til ”klubben i mit liv” foran hele verdenen for så tre dage efter lade sig hylde i en ny klub med en check på +600 millioner kroner i hånden. Det minder mig om danske politikere på sociale medier.

Lionel Messi tjener 220 millioner kroner på sign on fee samt 220 millioner kroner i årsløn. En sum der på to år svarer til + 600 millioner kroner og mere end 900.000,- danske monetos i døgnet.


Smag lige på det. Og så tænk bagefter på, hvor ulykkelig Messi var i søndags, da han sagde følgende om at modtage beskeden fra FC Barcelona:

– Det var som om, mit blod blev koldt. Det var trist og svært. Lige indtil nu har jeg stadig prøvet at bearbejde det hele. Når jeg kommer hjem, kommer jeg også til at have det dårligt, sagde Lionel Messi på pressemøde i søndags.

Men nu er det tirsdag. Og nu har han det godt igen.

Presset på Mauricio
Nu hvor skiftet er gået igennem, og Arabiens franske stolthed igen indleder jagten på det eftertragtede Champions League trofæ (for man kan vel købe sig til alt?) bliver det interessant at se, hvordan det sportsligt folder sig ud med Lionel Messi i startelleveren.

Mauricio Pochettino har verdens bedste angreb i Messi, Neymar og Mbappé. Han råder over den mest eftertragtede midtbanespiller denne sommer i Georginio Wijnaldum, i forsvaret har de forstærket sig med den firedobbelt Champions League-vinder, Sergio Ramos og derudover har klubben også hentet Europamesteren Donnarumma til målmandsposten.

Ambitionerne er ikke til at tage fejl af. Men hvad bliver Messi’s rolle i Paris Saint-Germain? I Barcelona havde han noget nær total magt til sidst. Også mere end flere af de trænere, der forsøgte sig med at skaffe hæder efter Luis Enriques æra.

Kan Paris Saint-Germain leve med, at Messi på samme vis som i Barcelona ikke bidrager meget til den defensive del af spillet, og indretter holdet sig efter ham – eller er det omvendt? Det bliver helt interessant at overvære, hvis Lionel Messi skal til at lave hidsige returløb og et seriøst genpres, som man dog retfærdighedsvist så i glimt under Ronald Koeman i sidste sæson.

Hvis ikke PSG står med Champions League-trofæet i næste sæson, er det en klar fiasko, og så er Pochettino ikke en succes. Heller ikke Messi. Og lige nøjagtig den kombination kan blive fabelagtig for klubben.

Men vi har endnu til gode at se, hvordan den 34-årige tryllekunster passer ind hos Pochettino og Paris. Og jeg tager gerne væddemål på, om Paris Saint-Germain vinder Champions League i 2022.

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P