2 min læsningEfter Champions League-semifinale: Tid til at opgradere stadion

Villarreals hjemmebane skal opgraderes, så oplevelsen ved 'Den gule ubåds' hjemmekampe bliver forbedret.

2 min læsning
Villarreal Stadion, LaLiga, Champions League, Villarreal.
Foto: Paul Ellis/AFP/Ritzau Scanpix

Villarreal nåede hele vejen til semifinalen i Champions League denne sæson, til trods for at afgørende faktorer såsom spillerbudget er milevidt efter de største klubber i Europa.

Det er dog ikke kun spillerbudgettet, hvor Villarreal har svært ved at lege med de tunge drenge. Også på stadionfronten er det knapt så imponerende hos ‘Den gule ubåd’ – Det bliver der dog lavet om på nu.

Allerede fra næste uge begynder et omfattende renoveringsarbejde af klubbens hjemmebane, Estadio de la Cerámica, tidligere kendt som El Madrigal. Det oplyser klubben på sin hjemmeside.

En af de største ændringer er, at alle pladser på stadion vil blive overdækket. Udover at beskytte tilskuerne mod regnvåde oplevelser, skal det også være med til at skabe en bedre stemning på stadion, fordi lyden ikke på samme måde forlader omgivelserne.

Derudover består renoveringen i at bygge nye faciliteter og lounge-områder, hvilket skal være med til at gøre det mere attraktivt for sponsorere.

Også stadiontaget får en tur, hvor man har i sinde at installere solceller, så stadionet fremover bliver selvforsynende med energi.

Godt nyt til PL-trio: Torres klar til at forlade Villarreal

Alt i alt kommer hele stadionrenoveringen til at koste 35 millioner euro, svarende til lidt mere end 260 millioner kroner.

Byggeriet bliver allerede påbegyndt den 16. maj, og det forventes at stå færdigt i slutningen af december i år.

Stadionkapaciteten bliver ikke der ikke gjort noget ved, og den forbliver dermed på 22.000 tilskuere. Der bor da også kun omtrent 50.000 indbyggere i byen.

Villarreal har bedt LaLiga om at få så mange udekampe som muligt i begyndelsen af næste sæson. Til de hjemmekampe, der uundgåeligt må komme, har Villarreal fået lov til at låne Levantes hjemmebane.

Timeline

Notifications

Notifikationer