2 min læsningNy Dortmund-stjerne: Derfor valgte jeg denne klub

Karim Adeyemi sætter ord på, hvorfor han valgte at bytte Red Bull Salzburg ud med Borussia Dortmund, efter skiftet tirsdag aften er blevet en realitet.

2 min læsning
Karim Adeyemi
Foto: bvb.de

Der kommer til at hvile et stort pres på 20-årige Karim Adeyemis skuldre, når han til sommer skal iføre sig Borussia Dortmunds gule trikot og erstatte Erling Haaland som klubbens supermålscorer.

Her har den norske angriber nemlig i sin Dortmund-tid nettet 85 gange i 88 kampe før sæsonens sidste kamp, der finder sted på lørdag, når Dortmund tager imod nedrykningstruede Hertha Berlin.

Tirsdag aften har klubben så præsenteret Karim Adeyemi på en femårig aftale gældende fra den kommende sæson, hvor klubben sender Erling Haaland til Manchester City.

Til Dortmunds hjemmeside fortæller Adeyemi, hvorfor han har valgt at tage dette skridt i sin karriere.

– Som barn var jeg fascineret af den sort-gule tempofodbold. Det var også derfor, jeg vidste, at jeg ville skifte hertil, så snart jeg blev bekendt med interessen, indleder angriberen og fortsætter:

– Jeg har bevidst valgt at skrive under på en lang kontrakt, fordi jeg er overbevist om, at vi kommer til at forme et spændende hold, som sammen med fansenes sublime opbakning kommer til at konkurrere om at vinde titler i de kommende år.

Officielt: Dortmund har hentet Haaland-afløser

På rygtebasis har Karim Adeyemi været sat i forbindelse med adskillige europæiske storklubber som Liverpool, Manchester United, Real Madrid og FC Bayern München. For blot at nævne nogle få.

Men fremover bliver det altså Borussia Dortmund og fansene på Signal Iduna Park, der kan nyde godt af den unge tyskers offensive kvaliteter.

Timeline

Notifications

Notifikationer