1 min læsningBekræftet: UEFA ændrer Champions League radikalt

UEFA har tirsdag eftermiddag gjort det klart, at Champions League-turneringen får væsentlige ændringer fra 2024/25-sæsonen. Europa League og Conference League bliver også ændret.

1 min læsning
Champions League
Foto: Jason Cairnduff/Reuters/Ritzau Scanpix

UEFA har netop offentliggjort, at Champions League, som vi kender det i dag, bliver radikalt forandret fra 2024/25-sæsonen.

Det bekræfter fodboldforbundet på sin hjemmeside tirsdag eftermiddag.

Helt konkret betyder ændringerne, at man går væk fra det velkendte puljesystem i den indledende fase for i stedet at lave turneringen som en ligastruktur.

Her skal klubberne så spille otte kampe mod otte forskellige klubber – fire på hjemmebane og fire på udebane.

Desuden vil turneringen fremover huse 36 deltagende hold, hvor det på nuværende tidspunkt er forbeholdt 32 hold.

Det nye system kalder UEFA for ‘den schweiziske model’, hvor hver deltagende klub ved en lodtrækning får tildelt otte modstandere.

Efter en kamp mod hvert hold, går de otte bedste klubber i ligaen direkte videre til knockout-fasen i turneringen, hvor ottendedelsfinalerne venter.

De klubber, som derimod ender på 9.- til 24.-pladsen skal spille mod hinanden i to altafgørende playoff-kampe, hvor der er pladser til ottendedelsfinalerne på spil.

Manchester City bekræfter: Enige med Dortmund om Haaland-transfer

Det samme format kommer også til at gælde for Europa League og Conference League, melder UEFA desuden på sin hjemmeside.

Her vil klubberne i disse turneringer, der også kommer til at være et antal på 36 hold, spille henholdsvis otte og seks kampe i den indledende fase. Ligeledes i et nyt ligasystem, der altså erstatter puljerne, som vi kender dem i dag.

Timeline

Notifications

Notifikationer