VM 2022

2 min læsningVild anklage: Vil have Ecuador smidt ud af VM

Et stort VM-drama er under opsejling, da Chile mener, at Ecuador skal smides ud af VM, og at den ledige VM-plads i stedet skal tildeles netop Chile.

2 min læsning
VM 2022 Qatar, Ecuador, Chile, Byron Castillo, FIFA.Chile
Foto: Kai Pfaffenbach/Reuters/Ritzau Scanpix

Ecuador, Qatar, Senegal og Holland.

Således ser Gruppe A ved VM 2022 i Qatar ud. Står det dog til Chile, så tager de pladsen fra Ecuador.

De sydamerikanske nationer er således helt og aldeles uenige om, hvorvidt Byron Castillo er berettiget til at spille for Ecuadors landshold, ligesom han ellers gjorde det i kvalifikationen.

Derfor har Chile nu henvendt sig til det internationale fodboldforbund, FIFA, for at bede dem om hjælp til at opklare sagen.

Hele virvaret er opstået, fordi en lokal journalist i Ecuador mener at have bevis for, at Castillo er colombiansk født, og dermed ikke er berettiget til en plads på Ecuadors landshold. Derudover hævder Chile også, at Byron Castillo er 26 år gammel, og altså ikke de 23 år, som han ellers er angivet til.

– Der er utallige beviser på, at spilleren er født i Colombia i byen Tumaco 25. juli 1995 og ikke 10. november 1998 i den ecuadorianske by General Villamil Playas, lyder det fra Chiles Fodboldforbund.

Det ecuadorianske fodboldforbund har ellers afvist den påstand ad to omgange, men alligevel har Chile valgt at forsøge sig hos FIFA.

Hvis Chile får medhold, og Castillo hverken er eller har været berettiget til at spille for Ecuadors landshold, er det nemlig Chile, der står til at overtage pladsen ved VM til november.

VM 2022 – Den ultimative guide til VM i Qatar 2022

Håbet er således, at Fifas Disciplinærkomité vil taberdømme Ecuador i de otte kampe, Castillo deltog i i VM-kvalifikationen.

Ecuador sluttede VM-kvalifikationen som nummer fire, hvorfor de sikrede sig en direkte VM-billet sammen med Brasilien, Argentina og Uruguay.

Peru sluttede på femtepladsen, og får derfor en ekstra chance i playoff, mens Chile sluttede helt nede som nummer syv – fem point efter Peru.

Statistik og data: Så store er Danmarks chancer for at vinde VM

Skulle Ecuador blive taberdømt i de otte kampe, tegner der sig dog et helt andet billede for Chile.

Her vil Chile nemlig blive tildelt fem point ekstra, mens hverken Peru eller nummer seks, Colombia, står til at få ekstra point. Dermed vil Chile overhale Peru, Colombia og Ecuador og overtage fjerdepladsen.

FIFA har sidenhen bekræftet over for New York Times, at man har modtaget klagen, men har derudover ingen kommentarer.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer