Premier League

Hvordan afgøres Premier League – City og Liverpool kan ende i vanvittigt scenarie

Det kan blive tæt - rigtig tæt - når vinderen af Premier League skal kåres i denne sæson. Du får her svaret på, hvordan Premier League afgøres, hvis Manchester City og Liverpool ender a point.

Hvordan afgøres Premier League, hvis to hold ligger helt lige?
Foto: Ritzau Scanpix / Reuters / Tony Obrien

De spiller 38 runder i Premier League, og sådan har det altid været.

Men sjældent har der været lige så tæt parløb i toppen, som i denne sæson, hvor Premier League måske afgøres med et helt vanvittigt scenarie.

De fleste fodboldfans husker nok Manchester Citys mesterskab i 2012, hvor Sergio Agüero scorede i overtiden mod Queens Park Rangers og sendte mesterskabet til Etihad Stadium på en bedre målforskel end bysbørnene fra Manchester United.

Men hvordan afgøres Premier League i denne sæson, hvis Manchester City og Liverpool ender a point?

Muligheden for samme pointtal er bestemt realistisk, da Pep Guardiolas mandskab lige nu fører med et point foran Jürgen Klopp og Liverpool med kun fire spillerunder igen.

Med så kort afstand imellem sig kan de to førende hold i Premier League ende i et vanvittigt slutscenarie, hvor Premier League så skal afgøres ved en ekstra kamp.

Hvordan afgøres Premier League – se stillingen her:

De to førerhold, som i disse dage også begge spiller semifinaler i Champions League, har som beskrevet kun fire kampe tilbage i Premier League. Og det er helt tæt mellem de to rivaler.

  • Manchester City, 34 kampe, 83 point, målscore på 84 – 21
  • Liverpool FC, 34 kampe, 82 point, målscore på 86 – 22

Manchester City og Liverpool kan altså ende i et scenarie, hvor holdene ender a point og med samme målscore.

Hvis Manchester City vinder tre og taber én af de sidste fire kampe, og Liverpool samtidig vinder tre og spiller en kamp uafgjort, så ender begge hold a point.

Hvordan afgøres Premier League, hvis Manchester City og Liverpool ligger helt lige? Så spilles der ny kamp. Foto: Ritzau Scanpix / Reuters / Tony Obrien

Begge hold kan også ende med en helt ens målscore. Her er City to scorede mål efter Liverpool men har til gengæld lukket et mål færre ind. Står det også helt lige med ‘mål for’ og ‘mål imod’, så nærmer vi os et meget unikt scenarie, når Premier League skal afgøres.

Så ender vi nemlig i en ekstra kamp mellem de to tophold. I forbindelse med 2019/2020-sæsonen indførte Premier League nye regler, der skulle gøre det sværere at ende i det scenarie, men:

Reglerne ved pointlighed i Premier League er:

  • Holdet med bedste målforskel vinder
  • Holdet med fleste scorede mål vinder
  • Holdet med fleste sejre indbyrdes mellem de to hold vinder

Det er det sidste punkt, der blev indført i Premier League reglerne i 2019. Men kommer vi så langt ned i scenarierne, er Manchester City og Liverpool også helt lige her. De to hold har nemlig spillet 2-2 i begge indbyrdes opgør i denne sæson.

Og herefter foreskriver reglerne:

  • Så vinder det hold, der har scoret flest mål på udebane i de indbyrdes opgør.

Men med to opgør, der begge endte 2-2, kan titlen altså heller ikke uddeles på den baggrund, og dermed afgøres Premier League ved omkamp.

Ifølge Premier Leagues protokol bestemmes formatet, tidspunktet og spillestedet i en sådan situation af Premier Leagues bestyrelse.

Jo jo.. mange ting skal passe sammen. Men det er da ikke helt urealistisk at Premier League skal afgøres med en ekstra kamp.

Medie: Guardiola har sagt ja til at forlænge med Manchester City

Manchester Citys resterende kampprogram i Premier League:

  • Newcastle, hjemme, søndag den 8. maj.
  • Wolves, ude, onsdag den 11. maj.
  • West Ham, ude, søndag den 15. maj.
  • Aston Villa, hjemme, søndag den 22. maj.

Liverpools resterende kampprogram i Premier League:

  • Tottenham, hjemme, lørdag den 7. maj.
  • Aston Villa, ude, tirsdag den 10. maj.
  • Southampton, ude, tirsdag den 17. maj.
  • Wolves, hjemme, søndag den 22. maj.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P