3F Superligaen

Hausner og Grønbæk enige: Krisen har lært os meget

For to år siden vandt AGF bronzemedaljer, og klubbens fans brød såvel coronaregler som standarder for at fejre en tredjeplads. Men positionen som nummer tre fra toppen er nu byttet ud med pladsen som nummer tre fra bunden, og det har været lærerigt, konstaterer klubbens unge profiler.

Sebastian Hausner i aktion for AGF mod OB
Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix

Kun seks gange i denne sæson har AGF’s bedste fodboldspillere sunget sejrssang i omklædningsrummet.

Og selvom solen skinnede på træningsanlægget Fredensvang i den forgangne uge, har nul sejre i to en halv måned gjort AGF til et kriseramt mandskab i bunden af Superligaen.

På under to år er klubben gået fra sin bedste placering i 23 år til at være truet af nedrykning, og midt i den stormfulde periode, hvor fans, presse og omverden stiller stadig større krav, befinder sig to af klubbens unge profiler.

22-årige Sebastian Hausner og 20-årige Albert Grønbæk er fast inventar i David Nielsens AGF-trup, og de to ungdomslandsholdsspillere har fået masser af tillid og spilletid på trods af den dalende placering i Superligaen.

Men selvom holdet er i pointmæssig krise, har perioden været lærerig for begge spillere.

– Man kan mærke, der er noget på spil på en anden måde, end da vi var oppe omkring tredje- fjerdepladsen, siger Albert Grønbæk i interviewet med campo.dk, som du kan se i videoen øverst.

Også forsvarsspilleren Sebastian Hausner mærker presset efter en sæson, der generelt har været under niveau for AGF.

– Selve omklædningsrummet er faktisk i bedre forfatning nu. Der er mere positiv energi, og der er ikke opdelinger. Vi står et bedre sted med truppen, end da jeg kom op som helt ung spiller, siger Hausner til campo.dk.

– Men det er da klart, at det er ikke fedt (at være ung i en svær periode, red.). Som ung spiller lærer man også, hvordan det er at have hårde perioder, hvor der for eksempel er blevet scoret i sidste minut. Man lærer sig selv at kende, for det er let nok at være en del af en trup, når det hele kører på skinner, men man lærer også sig selv at kende, når det ikke kører godt, siger Hausner efter onsdagens træning.

Sebastian Hausner har på trods af svingende resultater i denne sæson været en central spiller for David Nielsen, og AGF’eren, der kom til AGF fra AC Horsens som ung spiller, har trukket den hvide trøje over hovedet i 22 af klubbens 27 superligakampe i denne sæson.

(Artiklen fortsætter under reklamen)

– Jeg har lært, hvor vigtigt det er at være positiv, selvom der måske ikke er så meget at være positiv omkring. Det gælder om at holde den positive energi i holdet, og man skal tage noget mere ansvar, uanset hvor mange kampe man har under bæltet, eller hvilket navn der står bag på trøjen.

– Min sæson har i gennemsnit været under niveau. Jeg har haft nogle gode kampe og nogle dårlige kampe, og der er nogle fejl, der skal minimeres. Det er ikke gået helt, som jeg har ønsket, men jeg synes, jeg har lært rigtig meget, som har rustet mig godt til fremtiden. Man lærer hele tiden noget, pointerer Sebastian Hausner overfor campo.dk.

AGF-sportschef om Thorsteinsson-sag: Der har aldrig været en konflikt!

AGF spiller søndag mod OB på udebane, og holdet har lige nu kun seks point ned til nedrykningsstregen, hvor Vejle jagter overlevelse. Dog har David Nielsens hold en markant bedre målscore end VB.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P