Highlights: Formstærke FC Midtjylland tog fra Vejle med overhånden

FC Midtjylland havde svært ved at knække Vejle Boldklub i Sydbank Pokalens semifinale, men så trådte en hjemvendt profil i karakter.

FC Midtjylland Vejle Boldklub Anders Dreyer
Første semifinalekamp i Sydbank pokalen mellem Vejle Boldklub og FC Midtjylland, Vejle torsdag den 28. april 2022.

Vejle Boldklub skulle på deres hidtil sværeste opgave i årets Sydbank Pokalen, da formstærke FC Midtjylland gæstede.

De rød-hvide østjyder havde endnu ikke mødt et hold fra Superligaen i deres vej til semifinalen, og de midtjyske ulve blev dog også for stor en mundfuld i det første opgør, da de tog fra Nørreskoven med en 0-1 sejr.

Vejle fik en gylden mulighed for at bringe sig foran efter 25 minutter. Efter et hjørnespark forblev forsvarsklippen Raúl Albentosa inde omkring Midtjyllands felt. Tobias Mølgaard modtog clearingen og med et kontrolleret lob stod Albentosa fri omkring straffesparkspletten, men veteranens flugter manglede skarphed.

FC Midtjylland kom stærkt ud til anden halvleg, og en af de brandvarme profiler fastslog sin dette efter 68 minutter. Midlertidig hjemvendte Anders Dreyer viste klassen uden for feltet med en kølig afslutning over i det lange målhjørne, og så var et ellers forsigtigt Vejle-mandskab nødsaget til at jage.

Det blev dog ikke til flere scoringer, hverken for hjemme- eller udeholdet, og FC Midtjylland har dermed overhånden op til returkampen på MCH Arena.

Vejle Boldklub – FC Midtjylland (Anders Dreyer, ’68)