Lynscoringer og comeback til Superliga-profil: AaB på medaljekurs

Med to hurtige mål af Louka Prip, havde AaB sejren i sin hule hånd fra start - AaB er nu for alvor med i kampen om medajler.

Louka Prip ligger siden om side med Mikael Uhre på topscorerlisten i Superligaen.

AaB trak sig sejrrigt ud af opgøret hjemme mod Randers FC, da de to mandskaber fredag aften skulle finde ud af, hvem der fremover skal deltage i medaljekampen.

Med 3-0-sejren er AaB nu kravlet op på tredjepladsen i Superligaen, og der blev også fundet plads til et comeback for Lucas Andersen.

AaB kom klart bedst fra start, og forskellen på de to mandskabers aggresivitet og energiniveau var til at tage og føle på.

Allerede efter fem minutter resulterede det i et mål, da Kasper Kusk fandt vej til Louka Prip, der i bedste angriber-stil udviste kynisme og sparkede bolden i kassen.

Netop Kasper Kusk og Louka Prip stråler af spilleglæde for tiden, og Kasper Kusk har for alvor gjort sig gældende i Superligaen igen, efter Lars Friis har taget styringen i AaB.

To minutter efter AaB’s første mål, blot syv minutter inde i kampen, var de to AaB’ere så på spil igen.

En bolderobring på AaB’s egen banehalvdel førte til en omstilling. Her modtog Milan Makaric bolden i dybden, inden han fandt Kasper Kusk med flad pasning omkring Randers FC’s feltkant. Kasper Kusk udviste hurtig tankegang og flot overblik, da han med en fiks berøring fik lagt bolden til rette for Louka Prip.

Louka Prip kunne med et enkelt træk komme til afslutning, og endnu engang demonstrerede han sin kølighed foran mål. Et præcist og hårdt spark nede ved stolpen, og så stod der ellers 2-0 efter syv minutter.

Tumult mellem målmænd efter kampen: AaB-keeper forklarer

Randers FC fik efterfølgende spillet sig stille og roligt ind i kampen, og efter 18 minutter burde det have resulteret i en reducering.

Her fik Randers-anfører Vito Hammershøy-Mistrati sendt en bold i dybden til Stephen Odey, der pludseligt befandt sig i en én-mod-én-situation med Jacob Rinne i AaB-målet. Stephen Odey tøvede dog for længe, og Jacob Rinne kom da også flot ud af målet og fik lukket af. Dermed var stillingen fortsat 2-0 til AaB ved pausen.

De største danske talenter – Hvor er de i dag?

Fra anden halvlegs start, var det Randers FC, der var kommet bedst ud fra omklædningsrummene. Stephen Odey havde fortsat mulighederne til at reducere for Randers FC, men det blev aldrig til mere end lige-ved-og-næsten for den nigerianske Randers-angriber.

Efter 53 minutter gik det i stedet hurtigt den anden vej, da Louka Prip blev sendt i dybden i AaB’s venstre side. Med et fladt indlæg fandt han frem til en fremadstormene Milan Makaric, der med et veltimet løb kunne glide ind i bolden og sende den over målstregen tæt under Randers-målet. 3-0 til hjemmeholdet.

Silkeborg IF dominerer imponerende Superliga-statistik

Kort efter målet til 3-0, efter 63 minutter, fik AaB-tilhængerne endnu mere at glæde sig over.

Her blev fanfavoritten Lucas Andersen sat på banen, efter at have siddet ude med en korsbåndsskade siden maj 2021. Det vakte stor begejstring på stadion, og man kunne både forinden og efterfølgende høre AaB-fansene synge navnet på den offensive kreatør. I de efterfølgende minutter var der jubellyde fra tribunerne, hver gang Lucas Andersen rørte bolden.

Indskiftningen af Lucas Andersen førte dog ikke til flere mål for hverken AaB eller Randers FC, til trods for store chancer i begge ender. Dermed endte kampen med en 3-0-sejr til hjemmeholdet.

Rasmus Falk: Jeg præsterer også på et højt niveau i Superligaen

Louka Prip er med fredagens mål nu kravlet op på siden af Mikael Uhre på topscorerlisten i Superligaen, hvor det er blevet til 11 mål siden han i sommer skiftede til AaB fra AC Horsens. Silkeborg IF’s Nicklas Helenius topper listen med 12 mål.

Med sejren ligger AaB nu til bronze i tabellen. Brøndby kan dog generobre tredjepladsen søndag klokken 16.00 ude mod Silkeborg IF.