Premier League

Teenager fængslet efter racistisk tweet rettet mod Rashford

Manchester United-angriberen Marcus Rashford blev efter EM-finalen i juli udsat for racisme på det sociale medie Twitter. Nu er afsenderen – en 19-årig mand – blevet fængslet.

Marcus Rashford racisme dom em finalen 2021
Foto: Phil Noble/Reuters/Ritzau Scanpix

Manchester United-spilleren Marcus Rashford var en af de engelske landsholdsspillere, der med et brændt straffespark var med til at koste England EM-guldet tilbage i juli.

Både den ordinære og den forlængede spilletid endte uafgjort, og da England og Italien derfor skulle ud i en straffesparkskonkurrence, brændte hele tre englændere.

En af de tre spillere var altså Rashford, og efterfølgende blev han udsat for racisme på Twitter. Nu er en 19-årige mand blev fængslet i seks uger for en hadforbrydelse, der ifølge anklagemyndigheden var ’klart racistisk’. Det skriver BBC.

Den 19-årige mand indrømmede ved en høring den 17. marts at have postet en ’grov anstødelig’ besked, og det var altså den indrømmelse, som retten i Kidderminster onsdag brugte til at udmåle straf.

– Dem der ytrer sig racistisk mod fodboldspillere ødelægger spillet for alle. Jeg håber, at denne sag sender et signal om, at vi ikke vil tolerere racisme, og at afsendere vil blive anklaget efter lovens hårdeste straffe, lød det efter domsafsigelsen fra anklager Mark Johnson ifølge BBC.

I første omgang forsøgte manden ifølge statsanklageren at undgå at blive opdaget ved at ændre sit brugernavn på Twitter, og efterfølgende nægtede han i første omgang at have lavet opslaget.

Minister klar med hårdere straffe til personer, der står bag racisme i engelsk fodbold

Ifølge en talsmand taggede manden Marcus Rashford i sit opslag, hvor han desuden brugte bandeord og nedladende racistiske gloser samt påstod, at ’hans døde bedstemor kunne have scoret’ på straffesparket.

Marcus Rashford var ikke den eneste spillere, der efter finalen blev udsat for racisme. Også Jadon Sancho og Bukayo Saka led samme skæbne.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P