U21-landsholdet glipper direkte billet til EM

Det danske U21-landshold sikrede sig et vigtigt point imod EM-kvalifikationsgruppens tophold fra Belgien, men de misser muligheden for at kvalificere sig direkte.

Danmark U-21 Landshold Belgien EM-kvalifikation 2023

I de første fire kampe af kvalifikationen til EM har det danske U21-landshold vundet tre og tabt en enkelt.

Nederlaget faldt imod Belgien midt i november. Tirsdag aften havde danskerne så muligheden for revanche på MCH Arena i Herning, da kvalifikation-puljens tophold gæstede på dansk grund. Her måtte danskerne tage til takke med et 1-1 resultat, der umuliggøre den direkte kvalifikation til EM 2023.

Superliga-stjerneskud var flyvende for U-19 landsholdet imod Spanien

Superligaen var endnu engang bredt repræsenteret i Danmarks startopstilling, og efter 30 minutter viste en af de helt store stjerner sig frem. Gustav Isaksen skulle blot bruge et frispark for at sende danskerne i front med 1-0, som også blev kampens eneste mål i første halvleg.

Belgierne kunne meget vel have fået en opsang i pausen, fordi det tog dem ikke mere end syv minutter af anden halvleg, før de havde udlignet til 1-1.

Herefter stod kampen i danskernes tegn. Den bænkede Ajax-spiller Mohamed Daramy var en konstant trussel, hvorfor belgierne ad flere omgange måtte nedlægge den hurtige kantspiller.

Isaksen stemplede endnu engang ind, men manglede den sidste skarphed, og kampen ender i, for danskerne, skuffende uafgjort. Danmark kan dog stadig nå at blive en del af EM-slutrunden i 2023.

Drømme-comeback til Parken for Christian Eriksen

Hvis de sikrer sig andenpladsen, skal de i playoff mod de resterende puljers andenpladser om at booke de sidste billetter til turneringen, der bliver afholdt i Rumænien og Georgien.