Serie A

Et levende eventyr: Fra flygtning til Serie A-debut

Moustapha Cisse var indtil for nylig et fuldstændigt ukendt navn i fodbold. For få uger siden spillede han i den ottende bedste italienske række - I sidste weekend scorede han i sin debutkamp for Atalanta.

Atalanta debut Moustapha Cisse
Foto: Atalantas hjemmeside

Atalanta hentede i februar et ukendt navn i form af Moustapha Cisse.

Efter tre kampe i klubbens ungdomsrækker, kaldte cheftræner Gian Piero Gasperini ham op på førsteholdet, og her skuffede den dugfriske Serie A-spiller ikke. Efter 15 minutter på banen blev han matchvinder i Atalanta’s 1-0 sejr over Bologna.

Det er i sig selv en flot præstation, men bag målet ligger der en utrolig personlig historie.

Fanget i Rusland – Premier League blokerer klubskifte for tidligere Chelsea-spiller

I 2019 ankom en blot 16-årig Moustapha Cisse til Lecce i Italien som flygtning fra Guinea, da hans far mistede livet i hjemlandet. Her knyttede han sig hurtigt til et lokalt amatørhold, der spiller i den ottende bedste italienske række. ASD Rinascita Refugees var holdet, og det bestod af en samling af spillere, der allesammen søgte asyl i Italien.

Her blomstrede teenageren, indtil en talentspejder fra Atalanta fik øjnene op for det potentiale, Cisse lå inde med. For en måned siden sikrede det ham så en kontrakt med den italienske storklub, hvor han fastslog sit navn under første optræden.

– Han er særdeles høflig. Hans høflighed er et eksempel i sig selv på trods af, at livet ikke har været nemt for ham. Udover hans fodboldevner er han en exceptionel fyr, siger assistentræneren i Atalanta, Tullio Gritti, til Sportstar.

Cisse fortsætter eventyret i Atalanta, når de tager imod Napoli efter landsholdspausen den 3. april.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P