International Fodbold

Reglen om fem udskiftere bliver gjort permanent

I forbindelse med corona-pandemien blev det besluttet at tillade klubber ekstraordinært at foretage fem udskiftninger i løbet af en fodboldkamp. Den regel er blevet så positivt modtaget, at den nu gøres permanent.

FIFA IFAB Regelændring fem udskiftere
Foto: Arnd Wiegmann/Reuters/Ritzau Scanpix

Trænerne i international fodbold får nu permanent flere muligheder, og det  antallet af alvorlige skader ventes at falde.

Begge dele kommer så resultat af den beslutning, som medlemmerne af IFAB – der er organet, der bestemmer reglerne i fodbold – alle har tilsluttet sig om, at gøre den midlertidige regel, der har tilladt fem udskiftninger i fodboldkampe, permanent.

Reglen blev midlertidigt vedtaget i maj 2020, efter forslag fra FIFA, som ønskede at beskytte spillernes ve og vel, og herefter var det op til de nationale forbund, om de ville vedtage reglen eller ej.

Den midlertidige regel står som udgangspunkt til at udløbe ved årskiftet, men i november blev IFAB på dets årlige business-møde enige om at præsentere forslaget om en permanent forlængelse af reglen til organets årlige generalforsamling.

Den årlige generalforsamling skulle have været afholdt den 3. marts, men på grund af ekstraordinære omstændigheder – nemlig krigen i Ukraine – blev det møde udskudt, men nu meddeler IFAB, at medlemmerne er blevet enige om at støtte reglen.

Godt nok er der endnu ikke fundet en ny dato for generalforsamlingen, men for at imødekomme den internationale fodboldverden har organisationen allerede nu meldt ud, at dets medlemmer kommer til at stemme for regelændringen.

Louis van Gaal langer ud efter FIFA og VM i Qatar: Det er bullshit

IFAB består af én repræsentant for alle fire nationer i Storbritannien, England, Wales, Skotland og Nordirland, samt fire repræsentanter fra FIFA. En regelændring kræver som minimum tre fjerdedel af stemmerne, hvilket vil sige, at en regel ikke kan godkendes uden FIFA’s accept, ligesom det vil sige, at FIFA ikke på egen hånd kan foretage regelændringer uden minimum støtte fra to af de britiske lande.

Hold vil fortsat kun kunne foretage tre spilstop for at udskifte spillere, mens det også fortsat vil være tilladt at skifte spillere ud i pausen, som ikke tæller som et spilstop.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P