International Fodbold

Harry Kane håber på opbakning fra kollegaer

Den engelske landsholdsanfører, Harry Kane, taler ikke i positive vendinger om VM 2022 i Qatar.

Foto: Carl Recine/Reuters/Ritzau Scanpix

Det nærtforestående VM 2022 i Qatar har fået enorm omtale. Ikke mindst fordi ørkenstaten ikke anerkender og accepterer basale menneskerettigheder.

Nu opfordrer Englands anfører, Harry Kane, så sine holdkammerater, Son Heung-Min og Hugo Lloris, til at tage del i bevågenheden og gøre opmærksom på de forfærdelige forhold.

– At VM bliver afholdt i Qatar er helt sikkert en god mulighed for at gøre opmærksom på problemerne, og det er vigtigt, at vi forsøger at gøre så stor en forskel som muligt. Ikke kun for nu men også for fremtiden, siger Kane til BBC.

Son Heung-Min og Hugo Lloris er anførere i henholdsvis Sydkorea og Frankrig, hvilket kan være med til at kaste endnu mere lys over tingenes tilstand i Qatar. Ligeledes håber Kane på, at hans gamle holdkammerat Gareth Bale fra Wales vil tage del i den gode sag.

– Vi ved, der har været problemer, som er sket der, som ikke er okay. Så det bliver med blandede følelser at spille i Qatar. Det er vigtigt for os at råbe op, og jeg håber, andre landshold vil tage del i det, fortsætter Kane.

Louis van Gaal langer ud efter FIFA og VM i Qatar: Det er bullshit

Specielt LGBTQ+ og kvinders rettigheder er blevet kritiseret. Således frygter flere engelske fans at tage til VM i Qatar af ren frygt, udtaler den engelske landstræner, Gareth Southgate:

– Det er en skam, at nogle engelske fans ikke vil rejse derned, da der er problemer, som potentielt kan true dem.

Både Norge, Holland og senest Tyskland har protesteret mod menneskerettighederne i Qatar. Dog afviser regeringen i Qatar påstanden.

Harry Kane er lige nu samlet sammen med resten af det engelske landshold forud for to venskabskampe mod Schweiz og Elfenbenskysten.

Grupperne til VM 2022 i Qatar bliver trukket i april, mens turneringen starter den 21. november 2021.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P