Pierre-Emile Højbjerg med fra start: Tottenham snupper alle tre point ude mod City

Danske Pierre-Emile Højbjerg var med fra start, da Tottenham stjal alle tre point i udekampen mod Manchester City.

Pierre-Emile Højbjerg startede inde for Tottenham mod Manchester City i Premier League.

Manchester City og Tottenham tørnede lørdag aften sammen på Etihad Stadium i Manchester, og Pierre-Emile Højbjerg havde atter fundet vej til startopstillingen.

Medie: Pierre-Emile Højbjerg lever på lånt tid i Tottenham

Her stod der vigtige point på spil for begge klubber. Manchester City skulle forsøge at hente tre point for at holde afstanden ned til Liverpool i kampen om mesterskabet, mens Tottenham kæmper mod Manchester United, Arsenal og West Ham om den vigtige fjerdeplads i Premier League, der som bekendt er adgangsgivende til Champions League.

Allerede efter fire minutter spirrede London-klubbens håb om at skabe en overraskelse, da Heung-Min Son med et køligt overblik og ganske uselvisk spillede Dejan Kulusevski fri foran mål. Det takkede svenskeren for, der i øvrigt startede inde for Tottenham for første gang, og sparkede bolden i kassen. 0-1 til Tottenham.

Efter Tottenhams føringsmål fik Manchester City stille og roligt spillet sig varme, og efter lidt mere end en halv time gav det pote.

Her så Tottenham-keeperen Hugo Lloris skidt ud, da han efter et sløjt indgreb endte med at sende bolden ud til Ilkay Gundogan, der med største lethed sparkede bolden i mål til 1-1, hvilket også var stillingen ved pausen.

Efter pausen fortsatte pep Guardiolas tropper med at dominere, men med en lille time spillet fik Tottenham bragt sig på 2-1. Denne gang var det Harry Kane, endnu en gang på assist fra Heung-Min Son, der fik scoret – hvilket han ellers har været udskældt for ikke at gøre nok i denne sæson.

Premier League-legende: Tottenham skal lade Harry Kane gå

Den sidste halve time stod på et tungt Manchester City-pres, og efter 89 minutter og et VAR-tjek for hånd på bolden, fik Manchester City tilkendt et straffespark.

Straffesparket blev taget af indskiftede Riyad Mahrez, der med et hårdt og velplaceret skud sendte bolden op i nettaget, fuldstændig uden chance for Hugo Lloris i Tottenham-målet.

Kampens dommer havde fundet syv minutters tillægstid frem til aftenens Premier League-kamp, og da de fire af dem var spillet, dukkede Harry Kane op endnu engang. På et assist fra Dejan Kulusevski kunne Tottenham-kaptajnen gøre det til 2-3, hvilket også blev kampens resultat.

Tottenham løb dermed de tre point, og har nu for alvor spillet sig ind i kampen om fjerdepladsen. Længere oppe i tabellen er afstanden fra Manchester City ned til Liverpool skrumpet, da Liverpool tidligere lørdag vandt over Norwich. Den kamp kan du læse mere om her.