Premier League

Premier League-legende med kritik af FA: Det er ren snak

Der er et stort problem i moderne fodbold, hvor alt for få sorte trænere og managere står på sidelinjen i de største ligaer. Det siger den tidligere engelske landsholdsspiller, Les Ferdinand, der selv har medvirket i en ny rapport.

Manager i Crystal Palace, Patrick Vieira, er en af få sorte managers i de bedste ligaer
Foto: Ritzau Scanpix / Reuters / Peter Cziborra

Der er alt for få sorte managere i topfodbolden, ligesom for eksempel Patrick Vieira i Crystal Palace.

På bagkanten af ny rapport, den såkaldte Szymanski-rapport der er bestilt af Black Footballers Partnership (BFP), tager den tidligere engelske angriber Les Ferdinand nu ordet.

Les Ferdinand er selv en del af organisationen BFP, og han kritiserer det engelske fodboldforbund for ‘at det kun bliver ved snakken’.

Rapporten viser nemlig, at kun 4,4 procent af sorte forhenværende spillere sidder på managerrollerne i topfodbolden, og på ledelsesniveau er det kun 1,6 procent sorte personer med fodboldbaggrund, der har fornemme poster.

Det står i kontrast til, at 43 procent af Premier League-spillerne er sorte. Problematikken har organisationen sat fokus på i mange år – men altså uden held og forbedringer.

– Vi mister generationer og generationer af talentfulde unge sorte fodboldspillere, der kommer ud af spillet, men som stadig har noget at byde på. Det er næsten som om, at nok har vi lov til at elske spillet som spillere. Vi kan være entertainere, men vi må ikke være ledere, siger Les Ferdinand ifølge The Times.

– Jeg ser folk som Lampard, Gerrard og Rooney i slutningen af deres karriere, alle fantastiske spillere i deres tid, Tony Adams og Steve Bruce også, og alle taler om hvilke fantastiske managere de nu er. Jeg ser Ian Wright, Rio Ferdinand og Paul Ince stoppe deres karriere, og de bliver aldrig nævnt i medierne i samme lys. De har haft fantastiske karrierer. Det er til dels ejerne (i klubberne, red.), men ejerne lytter til, hvad de skriver i medierne. De burde vide bedre, men det gør de, siger Ferdinand om problematikken.

Selv er Les Ferdinand sportsdirektør i Queens Park Rangers, der har en hvid manager i spidsen i form af Mark Warburton. Tidligere har QPR dog haft Jimmy Floyd Hasselbaink i spidsen for holdet, ligesom Les Ferdinand også selv tidligere har stået med ansvaret.

– Vi har brug for en stemme for os selv, for vi bliver bare ikke hørt, siger Ferdinand.

QPR ligger lige nu på en fjerdeplads i The Championship.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P