Dansk rekord i Manchester United-sejr

Brentford satte onsdag aften en ny rekord, da manager Thomas Frank startede med hele fem danskere på banen til kampen mod Manchester United. Det blev dog gæsterne, der løb med en 1-3-sejr.

Brentford Manchester United Premier League

Jonas Lössl, Mads Bech Sørensen, Mads Roerslev, Mathias Jensen og Christian Nørgaard.

Fem danskere var med fra start for Brentford, som onsdag aften tog imod mægtige Manchester United hjemme på Brentford Community Stadium, men det blev gæsterne, der tog fra kampen med en 1-3-sejr.

Blandt andet havde den danske træner-duo bestående af Thomas Frank og Brian Riemer givet Premier League-debut i Brentford til Jonas Lössl, men til trods for de mange danskere på banen, måtte Brentford påtage sig rollen som underdogs mod det ustabile storhold.

Det var dog ikke til at se i første halvleg, hvor Brentford isoleret set skulle have været foran med minimum ét mål. Efter 12 minutters spil havde Brentford en periode på to minutter, hvor Mathias Jensen både kunne og burde have bragt hjemmeholdet foran, mens Christian Nørgaard og Mads Bech ligeledes kunne have givet Brentford føringen, men et vaklende United-forsvar afviste.

Manchester United var mest på bolden i første halvleg, men det var uden tvivl Brentford, der havde størst ære af halvlegen, selvom de burde have bragt sig foran på mindst én af deres otte målchancer.

Manchester United kom bedre ud til anden halvleg, og efter ti minutters spil skete det, man så ofte ser. Det vaklende storhold var kyniske, for da Fred sendte en vanskelig bold ind til svenske Anthony Elanga, viste den unge svensker flot teknik, da han i fart serverede bolden for sig selv, og med hovedet passerde Jonas Lössl i Brentford-målet.

Syv minutter senere ville Manchester Uniteds portugisiske duo også lege med, og med en flot bryst-aflevering sendte Cristiano Ronaldo en fremadstormende Bruno Fernandes alene mod mål. Uselvisk sendte den vikarierende United-anfører bolden på tværs til Mason Greenwood, der ikke kunne undgå at udbygge føringen til 2-0.

Dermed så kampen også ud til at være afgjort, og det fik Ralf Rangnick til at sætte sine to formsvage engelske landsholdsspillere Harry Maguire og Marcus Rashford på banen.

Det var umiddelbart en god idé, for bare seks minutter senere lukkede og slukkede Marcus Rashford kampen med sit første mål siden oktober.

Med fem minutter tilbage af kampen lykkedes det endelig Brentford at passere David de Gea i Manchester United-målet, da topscoreren Ivan Toney efter klumpspil i feltet, kunne prikken bolden i nettet til slutresultatet 1-3.