Serie A

Fransk signaturscoring og akavet indlæg sikrede Milan avancement i Coppa Italia

AC Milan var storfavoritter til at spille sig videre i Coppa Italia, da Genoa besøgte San Siro torsdag aften, men Milano-klubben skulle grave dybere end forventet for at sejre.

AC Milan måtte bruge 120 minutter før de slog Genoa ud af Coppa Italia.
Olivier Giroud indtog hovedrollen i den ordinære spilletid med udligningen til 1-1. Foto: Marco Bertorello/AFP/Ritzau Scanpix

AC Milan er tilbage i toppen af Serie A efter en årrække med skuffende resultater.

I Coppa Italias ottendedelsfinale mod Genoa havde milaneserne dog svært ved at finde topniveauet frem, da de to hold mødtes på San Siro i Milano.

Knap 20 minutter inde i opgøret bragte udeholdet sig foran på et debutmål af norske Leo Ostigard, der for nyligt ankom på en lejeaftale fra Stoke.

Milan havde overtaget med syv skud i første halvleg, men ingen af dem havde kurs mod målrammen.

Genoa brugte tydeligvis pausen på at lægge en defensiv slagplan om at holde buret rent resten af kampen. Milan sad derfor på det meste af spillet, og med et kvarter tilbage brød to franskmænd igennem Genoa-bussen.

Theo Hernandez sendte en tværgående aflevering ind mod Olivier Giroud, der med en afgørende signaturscoring udlignede til 1-1.

Milan fik brugt deres momentum til at presse på yderligere, men de rød- og sort stribede fik ikke prikket bolden i mål i den ordinære spilletid.

Efter få minutter med taktiske oplæg på banen, begyndte den forlængede spilletid, hvor Milan fortsatte de offensive takter.

Et enten fabelagtigt lob eller tilfældigt indlæg fra Rafael Leao snød Genoa-keeperen, og nærbillederne af Leao ansigt under jubelscenen efterfølgende, viste at portugiserens forsøg var mere held end forstand.

Genoa var løbet tør for luft og gejst, hvilket Alexis Saelemaekers udnyttede efter en hurtig omstilling. Kampen var dermed endegyldigt lukket. 3-1 til Milan der med sejren enten møder Lazio eller Udinese.