International Fodbold

Verdens dyreste fodboldspiller: Se hvem her

Den schweiziske organisation CIES Football Observatory har vurderet, at Real Madrids Vinicius Junior er verdens dyreste spiller.

Vinicius Junior er blevet vurderet til at være verdens dyreste fodboldspiller.
Vincius Junior er blevet vurderet til verdens dyreste fodboldspiller. Foto: Javier Barbancho/Reuters/Ritzau Scanpix

Den schweiziske organisation CIES Football Observatory har netop offentliggjort deres årlige liste over de 100 dyreste fodboldspillere i verden.

Listen har i mange år været domineret af Lionel Messi og Ronaldo, men deres fremskredne aldre gør, at de ikke længere er blandt de 100 dyreste fodboldspillere i verden.

Det er derimod de unge stjerner, der dominerer listen.

Den øverste er Real Madrids Vinicius Junior, der anslås til at have en værdi på omkring 1.236 milliarder kroner. Næste mand på listen er Manchester Citys Phil Foden, der har en værdi på 1.135 milliarder kroner. Dortmunds Erling Haaland runder listens top tre af med en værdi på 1.060 milliarder kroner.

Organisationen tager ikke højde for eventuelle klausuler i spillernes kontrakt. Listen er dog udarbejdet ud fra de enkelte spilleres kontraktudløb, hvorfor en spiller som Kylian Mbappe ligger langt nede på listen, da han har kontraktudløb til sommer.

Værd at bemærke sig er det, at Frenkie de Jong og Ruben Dias er de to eneste spillere i top ti, der er over 21 år gamle.

På listen gemmer der sig en enkelt dansker, da Pierre-Emile Højbjerg har fået en plads som nummer 94. Hans værdi vurderes til at være lige knap 392 millioner kroner.

Hvis du vil se hele listen fra CIES, kan du klikke her.

Læs også: Agent: Real Madrid har budt på Mbappé

Læs også: Det store lønoverblik: Hvor meget tjener fodboldspillere i løn?

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P