Premier League

Energisk og kanonslagkraftigt opgør, da Chelsea delte med Liverpool ved broen

I topbraget mellem Premier Leagues nummer to fra Chelsea og nummer tre fra Liverpool, var der drønvigtige point på spil, hvis ikke Manchester City-toget skulle forsvinde ud af sigte. Men ingen af holdene formåede, at stemple ind med rejsekortet i tide.

Chelsea mod Liverpool bød på et hav af scoringer, da de kæmpede om at følge med Manchester City i toppen af Premier League
Mateo Kovacic scorede ét af Premier Leagues bedste mål, da han reducerede til 1-2. Foto: Adrian Dennis/AFP/Ritzau Scanpix

Mané fik hovedrollen, da han efter ni minutter drev gæk med Chelsea-forsvaret, der koksede, og sendte læderet ind til 1-0 for gæsterne.

30 minutter inde i dysten, kunne målmaskinen, Mohamed Salah, gøre ondt værre, da han med venstrebenet udplacerede Edouard Mendy i målet til 2-0.

Kort før pausen reducerede Mateo Kovacic, da han sendte en kanonkugle afsted i ren karatestil fra kanten af feltet, der gik ind via stolpen. Og kort efter kunne Christian Pulisic så udligne til 2-2 .

Begge mandskaber kom mere ned på jorden senere i kampen, selvom det blev til flere farlige situationer i begge ender. Men to stærke målmandspræstationer forhindrede flere målscoringer.

Målorgiet ender 2-2, hvilket Manchester City øjensynligt er meget godt tilfredse med.

Kampens spiller: Caoimhin Kelleher, Liverpool FC.

Der var dømt vaskeægte topbrag i Premier League, da Chelsea tog imod Liverpool på Stamford Bridge. Et opgør, som hverken ‘The Blues’ eller ‘The Reds’ i realiteten kunne tåle at sætte point til i, da førerholdet fra Manchester City senest sikrede sig sin 11. sejr på stribe mod Arsenal.

Læs også: Saudi Arabien FC – kan vi holde af Newcastle nu? Og mister fodbolden sig selv i disse dage?

Opgøret var knapt kommet fra land, da Liverpools højrekant Sadio Mané plantede en albue lige i ansigtet på spanske Cesar Azpilicueta. Det blev dog ved det gule kort, selvom flere nok ville mene, at der var lyserødt.

Læs også: Se den usportslige albue: Slipper Mané billigt her?

Selvsamme Sadio Mané var i fokus igen efter ni minutter, da han på bekostning af et halvsløjt forsvarsspil fra Trevoh Chalobah kunne udplacere Edouard Mendy i Chelsea-målet. 1-0 til de rødtklædte gæster fra Merseyside.

Se det herunder:

Kampen var generelt levevende herefter, hvor både Chelsea og Liverpool kom frem over stepperne på græstæppet i London.

Men det var Liverpool, der skulle vise sig at komme foran med 2-0, da Mohamed Salah på sin 16. sæsonscoring gled igennem Chelsea-defensiven fra sin velkendte venstreside, og lagde den ind ved nærmeste stolpe efter 26. minutter. Trent Alexander-Arnold stod bag assisten. Se soloaktionen og målet her:

Salah brød igennem ved flere lejligheder, men manglede lige det sidste for at kunne sende venstreskøjten afsted på ordentlig vis.

Skarpheden havde Kovacic til gengæld, da han karatesparkede Chelsea tilbage i opgøret fra kanten af feltet kort før pausen. BUM, 1-2 og fornyet spænding og tænding til topkampen. Se det vilde mål her:

Kort efter ville Pulisic lege med, da han brød igennem og sparkede bolden hårdt ind bag en chanceløs Caoimhin Kelleher, der vikarierede i Liverpool-målet. Se amerikanerens kasse her:

Læs også:
Lukaku straffet: Ikke i truppen mod Liverpool
Kontroversielle Lukaku sagde nej til City – Chelsea var fjerdevalg

Den vilde kamp fortsatte i anden halvdel, selvom det målt på antallet af scoringer ikke levede op til de rene vanvidsscener fra første akt.

Marcos Alonso havde en god chance for at fuldende comebacket for hjemmeholdet, men måtte se sin afslutning gå over mål. Kort efter var Mané igen på spil, da han udfordrede Mendy mellem stængerne. Men duellen mellem de to senegalesere endte med en sejr til keeperen, mens der desuden var offside i situationen.

Efter 56 minutter var Salah ved at overraske en fremadstormende Mendy i målet, men den store keeper kom flot tilbage og vippede bolden væk.

I den anden ende var det så Kelleher til at agere redningsmand, da han flot viftede en Pulisic afslutning, med selvsamme power som var han Captain America, væk fra farezonen.

De var det blåklædte London-hold, der sluttede kampen bedst af mod et mere nervøst Liverpool-mandskab, som dog fik presset lidt på til allersidst i opgøret.

2-2 resultatet betyder, at Chelsea fortsat er foran Liverpool på andenpladsen med ét point, mens City fører med hele ti point i toppen af ligaen.

Læs kampreferaterne og se målene fra de tre tidlige Premier League-opgør her:

Leeds sejrede mod Burnley, der havde glemt at fjerne nytårshatten
Kampafgørende dansker sikrede Brentford vital sejr
‘The Toffees’ fik karamellen galt i halsen mod Brighton

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P