1 min læsningFodboldekspert kritiserer: Hvor er respekten for African Nations Cup?

Den tidligere Premier League-angriber og engelske landsholdsspiller, Ian Wright, kritiserer mediernes og omverdenens dækning af African Nations Cup.

1 min læsning
Mohamed Salah er en af de store stjerner ved African Nations Cup
Mohamed Salah er en af de store stjerner ved African Nations Cup. Foto: Ritzau Scanpix / REUTERS / Rebecca Naden

Fra den 9. januar går det løs til African Nations Cup, og de bedste afrikanske spillere skal kæmpe om titlen i på seks udvalgte stadions i værtslandet Cameroun.

Turneringen, der har utallige store profiler med fra de største europæiske ligaer, får dog slet ikke den dækning, den har fortjent. Det siger Ian Wright i en video på sin Instagram-profil.

– Er der nogensinde en turnering, der er behandlet mere respektløst end Africa Nations Cup? spørger Ian Wright.

– Dækningen er fuldstændig præget af racisme. Vi spillede vores EM på tværs af 10 lande midt i en pandemi, og der er ingen problemer overhovedet. Men Cameroun, et enkelt land der er vært for en turnering, er et problem. Der er spillere, der bliver spurgt, om de vil møde op efter deres indkaldelser til landsholdene. Forestil dig, hvis det var en engelsk spiller, der repræsenterede de tre løver, som blev spurgt om det samme. Kan du forestille dig en furore? spørger Wright yderligere.

Der deltager 24 landshold ved African Nations Cup fordelt på seks grupper, og du kan følge turneringen på Viaplay fra 9. januar.

Vis dette opslag på Instagram

Et opslag delt af Ian Wright (@wrightyofficial)

Læs også:
Vildt rygte: Mourinho på blokken som landstræner i Afrika
Brøndby-spiller udtaget til AFCON

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P