1 min læsningVildt rygte: Mourinho på blokken som landstræner i Afrika

Det vil formentlig skabe en del mere opmærksomhed og give en hel del flere tv-seere, hvis det rygte, som præsidenten for det nigerianske fodboldforbund har sat i gang, viser sig at holde stik.

1 min læsning
José Mourinho landstræner Nigeria
Det vil være mere eller mindre sensationelt, hvis José Mourinho Bliver landstræner for Nigeria. Foto: Miguel Medina/AFP/Ritzau Scanpix
Vær opmærksom på, at dette er en rygtehistorie

Når Nigeria den 11. januar sparker gang i deres deltagelse i Africa Cup of Nations, kan det blive med en særdeles prominent mand i spidsen.

Landsholdet i Afrikas suverænt største land har stået uden træner, siden fodboldforbundet den 12. december fyrede tyske Gernot Rohr, og derfor har forbundet indledt snakke med tre potentielle nye trænere – heriblandt den nuværende AS Roma træner José Mourinho.

-Selvfølgelig Mourinho, jeg vil ikke sige, at vi ikke har talt med Mourinho, for det har vi, og sportsministeren har også talt med Mourinho, og det er der ikke noget galt i, siger fodboldpræsident Amaju Pinnick til det nigerianske medie Daily Trust.

Læs også: Nej tak – Mourinho afviser dansk landsholdsspiller

Nigeria har ansat den tidligere landsholdsspiller Augustine Eguavoen som midlertidig træner, men skulle gerne have en længerevarende løsning på plads, når Africa Cup of Nations starter i januar, og fodboldforbundet har styr på, hvilken profil de går efter.

-Det vigtigste ved den nye træner er disciplin. Vi vil se på hans tidligere erfaring med disciplin. Dernæst vil vi kigge på, hvor sulten han er efter at vinde trofæer, for det er vigtigere end meget andet, hvis han er sulten, og hvis han vil vinde, så vil han kræve disciplin, lyder det fra Pinnick.

José Mourinho har kontrakt med AS Roma til slutningen af sæsonen 23/24.

Nigeria er i pulje med Egypten, Guinea-Bissau og Sudan ved African Cup og Nations, som nationen tidligere har vundet tre gange i henholdsvis 1980, 1994 og i 2013.

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P