3 min læsningDansk VAR-dommer: Dommeren giver gult og gør det svært for VAR

Den danske fodbolddommer Jakob Kehlet er netop udnævnt som FIFA VAR-dommer og kan se frem til flere jobs i VAR-rummene til de kommende større turneringer. Han giver sit syn på Harry Kanes gule og Robertsons røde kort søndag aften.

3 min læsning
Jakob Kehlet i aktion i den danske Superliga
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Danske Jakob Kehlet er netop udnævnt som FIFA’s danske VAR-dommer og kan i det kommende år se frem til at vurdere kritiske situationer i fodboldkampe på tværs af Europa.

Søndag aften så han også topopgøret i Premier League mellem Tottenham Hotspur og Liverpool, hvor den store diskussion er, hvorfor Harry Kane ikke skal have et rødt kort for sin stempling på Andy Robertson.

Mange fans på sociale medier noterer sig, at dommeren ikke blev kaldt ud til VAR-skærmen i forbindelse med Harry Kanes tackling, mens det modsatte var tilfældet efter Robertson hårde tackling samt røde kort.

– Jeg er ikke meget for at kommentere på de enkeltstående kendelser, men man skal jo se på, om det er en klar og åbenlys fejl, siger Jakob Kehlet til campo.dk.

– Og dommeren giver jo et gult kort i situationen (med Kane, red.). Han har set noget til et gult kort. Hvis han nu for eksempel melder ind, at han ikke ser kontakten værende så stor i situationen, så gør han det svært for VAR at vurdere, at det er den. Det kommer meget an på den enkelte situation, og hvor meget dommeren selv har set, lyder det fra den danske topdommer.

Jakob Kehlet skal efter nytår igennem UEFA’s test med henblik på forårets forestående opgaver, og han kender udemærket godt situationerne omkring skøn i løbet af kampen.

– Vi bliver trænet i at fortælle, det vi ser. Vi skal bruge alle kriterier for, hvad der står i fodboldloven, men omvendt ønsker man heller ikke, at dommeren skal stå ude ved skærmen hele tiden. Der vil stadig være fejl, og det er jo en hårfin grænse det hele. Der er et jo et intern regnskab i vores evalueringer efter kampene, når vi har lavet en fejl på banen. Men det eksterne regnskab, som er det offentligtheden mener, er jo mindst lige så vigtigt. Så vi bliver trænet i at lægge følelser væk ude ved skærmen, lyder det fra Kehlet, der også har en god forklaring på det straffespark, Liverpool følte sig snydt for.

Læs også: Liverpool og Tottenham højt på Fair Play-liste efter drama: Se listen her

For efter kampen følte Jürgen Klopp sig også snydt for et straffespark, da Diogo Jota bliver skubbet i ryggen bedst som han skulle til at sparke på mål i første halvleg. Men det kan der også være en forklaring bag, vurderer den danske dommer.

– At holde eller puffe – der er barrieren for at gribe ind højere end på benspænd. Så der skal mere til for at det dømmes. Det kan jo være, at dommeren melder ind, at han har set et puf, og at det “ikke er nok til at drømme et straffe” for ham at se. Og så er det igen svært for VAR at gribe ind.

Du kan se en rasende Jürgen Klopp fortæller dommeren, hvad han mener om kendelserne i denne video.

Læs også: Utilfredshed med dommeren: Sagde Klopp virkelig det?

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer