La Masia-talenter gav Barca forløsende sejr

FC Barcelona fik deres første sejr i fire kampe, da de lørdag aften besejrede Elche med 3-2 på hjemmebane i LaLiga.

FC Barcelona havde brug for en sejr, da de på hjemmebane mødte Elche i LaLiga.
FC Barcelona havde inden lørdagens kamp imod Elche ikke vundet en af deres seneste tre kampe. Foto: Pau Barrena/AFP/Ritzau Scanpix.

Efter tre kampe uden sejr havde FC Barcelona brug for en genoprejsning, da de mødte Elche hjemme på Camp Nou lørdag aften.

Lidt over et kvarter inde i opgøret kom forløsningen for Barca, da Ferran Jutgla scorede på et flot hovedstød efter et hjørnespark til 1-0.

Allerede tre minutter efter kunne jublen endnu engang bryde løs, da det unge La Masia-stjerneskud Gavi scorede til 2-0 efter en flot soloaktion.

På blot to minutter fik Elche først reduceret til 2-1 og udlignet til 2-2, da Tete Morente og Pere Milla scorede for udebaneholdet i anden halvleg.

I et 85. minut var endnu en La Masia-spiller på spil, da Nico González på et oplæg fra Gavi sikrede Barcelona sejren.

Kampens spiller: Gavi, FC Barcelona

Lørdag aften skulle FC Barcelona hjemme på Camp Nou møde Elche i LaLiga i et opgør, hvor catalanerne havde brug for en genrejsning efter tre kampe uden en sejr.

Tidligt i opgøret kom det første store skridt for Xavis mandskab, da Ferran Jutgla efter 16 minutter headede sin første Barca-scoring i LaLiga i mål efter et godt hjørnespark fra Ousmane Dembélé.

Blot tre minutter senere fortsatte genrejsningsfesten på Camp Nou, da catalanernes 17-årige La Masia-darling, Gavi, efter en flot dribletur fra midten af Elches banehalvdel kunne fordoble Barcas målscorer med hans først scoring i blaugrana-trøjen.

Få minutter efter gik der dog et gys igennem stadion, da Enzo Roco fra tæt hold hamrede bolden over mål til stor ærgrelse for udebaneholdet.

Barca var igennem hele første halvleg det mest dominerende hold på bolden og gik også til pause med 66 procents boldbesiddelse.

Anden halvleg blev dog en mareridtsstart for catalanerne, da Elche på kun to minutter scorede to mål og dermed fik udlignet i det 63. minut. De to indskiftere Tete Morente og Pere Milla scorede for udebaneholdet.

Barcelona fik ikke skabt de store chancer efter udligningen, men i det 85. minut blev et flot La Masia-samarbejde catalanernes redning. Et fladt cut-back fra Gavi fandt Nico González, der med en hård vrist afslutning sendte Barca foran med 3-2 kort før tid.

Flere mål kom der ikke i opgøret, og cheftræner Xavi og hans FC Barcelona-mandskab fik dermed deres første sejr i fire kampe, mens de tre point rykker dem op på syvendepladsen i LaLiga.