Dansk Fodbold

OVERBLIK: Disse 10 danske landsholdsspillere er i spil til januar-transfer

Med under et år til, at VM starter i Qatar, har campo.dk valgt at sætte fokus på, hvilke landsholdsspillere der jagter spilletid og måske en ny klub i januars transfervindue for at komme med i VM-truppen.

For flere danske spillere kan et vinterskifte være en god ide
Torsdag trækkes der lod til Nations League-gruppespillet, og der kan vente hård modstand for landstræner Kasper Hjulmand og Co. Foto: dbu.dk
Vær opmærksom på, at dette er en rygtehistorie

Det er vigtigt for Kasper Hjulmand og landsholdets chancer ved VM i Qatar i 2022, at så mange af spillerne som muligt ankommer i god form og med kampe i benene. Men den sidste del kan det knibe med for flere af danskerne rundt om i Europa lige nu. Vi har herunder samlet et overblik over de danske landsholdsspillere, som måske overvejer at skifte klub i januars transfervindue.

Jagten på spilletid

Frederik Rønnow har tidligere tørnet ud for Eintracht Frankfurt og Schalke 04 i Bundesligaen. Foto: fc-union-berlin.de

Frederik Rønnow (1. FC Union Berlin)

Der har ikke været udsigt til fast spilletid for Frederik Rønnow gennem flere sæsoner for forskellige klubber i Bundesligaen. Og selvom det går godt for den 29-årige målmands klub, 1. FC Union Berlin, ser det anderledes ud med spilletiden for danskeren. Blot fire kampe fordelt på Conference League og den tyske pokalturnering er det blevet til for Rønnow denne sæson. Det er med andre ord ikke blevet til et eneste minut i Bundesligaen, og den danske målmand kan være fristet til et klubskifte enten til januar eller sommer. Kontrakten med 1. FC Union Berlin løber indtil sommeren 2024, så et lejemål kan også være en mulighed i jagten på spilletid for Frederik Rønnow.

Andreas Christensen har været fast mand i startopstillingen indtil nu, hvor igangværende kontraktforhandlinger har bragt ham ud i kulden i Chelsea. Foto: Glyn Kirk/AFP/Ritzau Scanpix

Andreas Christensen (Chelsea FC)

Chelsea-forsvarsspilleren er gået fra fast at være blandt manager Thomas Tuchels startende elleve til at ryge ud af holdet på grund af, at han ikke har skrevet ny kontrakt med klubben. Andreas Christensen er dog på grund af skader i truppen kommet tilbage på holdet og har fået minutter på det seneste. Hvis han vælger at skifte væk fra London-klubben, kan det allerede ske til januar, da klubben så kan modtage en omend mindre transfer for danskeren. Vælger 25-årige ’AC’ ikke at skrive under på en forlængelse hos Chelsea og samtidig blive sin kontrakt ud indtil sommer, kan noget tyde på, at han går mindre spilletid i møde. Flere klubber skulle være interesseret i danskeren.

Fabrizio Romano anses af mange som en af de meste pålidelige kilder, når det angår transfers, og den italienske journalist skriver på Twitter, at FC Barcelona og AC Milan er interesseret i at hente Andreas Christensen. Han mener dog at vide, at det skulle være tæt på, at den danske forsvarsspiller skriver under på en forlængelse med Chelsea.

Læs også: AC er hot hos de to Manchester-klubber og hos Spurs

Jannik Vestergaard skiftede i sommers til Leicester City fra Southampton på en kontrakt indtil sommeren 2024. Foto: lcfc.com.

Jannik Vestergaard (Leicester City)

Efter skiftet fra Southampton i sommers er spilletiden blevet mindre og mindre for Jannik Vestergaard, der var blandt landstræner Kasper Hjulmands foretrukne i det danske forsvar under EM i sommers. Den høje midterforsvarer er ikke kommet på banen for sin klub siden slutningen af oktober, og den situation er ikke holdbar for Vestergaard på længere sigt i forhold til det danske landshold. Derfor kan den 29-årige forsvarer også være i spil til en form for transfer til januar. Men da Vestergaard er ny i Leicester City og har kontrakt med klubben indtil sommeren 2024, er det dog spørgsmålet, om ikke han afventer sin situation og bliver i klubben i det næste transfervindue.

Jens Stryger Larsen har spillet et hav af kampe fpr Udinese, men med lidt over et halvt år tilbage af sin kontrakt med klubben har den 30-årige back ikke været en del af kamptruppen siden starten af november. Foto: udinese.it

Jens Stryger Larsen (Udinese)

Efter fire og et halvt år i Udinese udløber Jens Stryger Larsens kontrakt med klubben til sommer. Det har resulteret i, at den 30-årige danske højreback er røget på bænken i den seneste håndfuld kampe. Med et halvt år til kontraktudløb i Udinese kan Stryger Larsen frit tale kontrakt med andre klubber fra januar, og med den manglende spilletid ser det ud til, at danskeren kan finde på at skifte klub ved årsskiftet. José Mourinhos AS Roma har været nævnt som en mulig destination, men ifølge den italienske journalist Nicolo Schira er tommelen vendt ned overfor Jens Stryger Larsen fra hovedstadsklubben.

…men jeg bliver også nødt til at tænke på mig selv og min udvikling

Andreas Skov Olsen, Bologna FC

Udover at kæmpe for spilletid er Robert Skov i øjeblikket skadet i Hoffenheim. Foto: tsg-hoffenheim.de

Robert Skov (TSG 1899 Hoffenheim)

Robert Skovs Bundesliga-eventyr har været meget op og ned, siden han skiftede til Hoffenheim fra F.C. København i sommeren 2019. Efter en flot start i klubben blev han brugt som wingback i en lang periode, og sidenhen er han røget ind og ud af holdet. I øjeblikket er den 25-årige dansker skadet og spillede senest en time for Hoffenheim tilbage i starten af november. Kontrakten med den tyske klub udløber først i sommeren 2024, så der er stadig tid til at kæmpe sig ind på holdet. Spørgsmålet er, om Robert Skov kan få vendt tingene i Hoffenheim, inden VM starter om et års tid. Derfor kan en transfer komme på tale til januar i jagten på spilletid og topform, inden det går løs i Qatar til november næste år.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Andreas Skov Olsen har haft stor succes på det danske landshold. Anderledes ser det ud til hverdag i italienske Bologna FC, hvor den danske kantspiller ikke er fast starter. Foto: bolognafc.it.

Andreas Skov Olsen (Bologna FC)

Den 21-årige kantspiller har leveret rigtig flotte præstationer og mål på det danske landshold. Men for sit klubhold har succesen været til at overse, da cheftræner Sinisa Mihajlovic ikke ser Skov Olsen som fast starter. Det har resulteret i indhop hist og pist for danskeren, der siden sin ankomst i klubben aldrig rigtig har fået bidt sig fast på holdet. Andreas Skov Olsen har kontrakt med Bologna FC indtil sommeren 2024 og har selv udtalt, at han snart kan være fortid i klubben.

– Jeg har været glad for at være i Bologna, men jeg bliver også nødt til at tænke på mig selv og min udvikling. Jeg er 21 år gammel og vil bare gerne spille kamp hver weekend fra start og på en position, som jeg kan udvikle mig på i forhold til de styrker, jeg har på banen. Jeg er sikker på, vi nok skal finde en løsning på det snart, sagde Andreas Skov Olsen i starten af november til TV 2 Sport.

Læs også: Dyrt Skov Olsen boldtab – Bologna tabte 2-1 mod Torino

Jonas Lössl var en overgang henvist til bænken i FC Midtjylland, men landsholdskeeperen har på det seneste taget pladsen i målet for ulvene. Foto: Alex Nicodim / Ritzau Scanpix

Jonas Lössl (FC Midtjylland)

Jonas Lössl blev hentet tilbage til FC Midtjylland i februar efter en flot karriere i udlandet. Men den 32-årige målmands vej til startopstillingen har været kringlet, og i en periode i efteråret var han andetvalg, da cheftræner Bo Henriksen foretrak den unge islænding Elías Ólafsson mellem stængerne. Jonas Lössl har dog taget tjansen de seneste kampe i Europa League, Superligaen og Sydbank Pokalen og ser ud til at have generobret pladsen som klubbens førstemålmand. Men det kan hurtigt gå anderledes, og Lössl kan ikke føle sig sikker på sin plads med det motiverede islandske keeper-talent i truppen. Kontrakten med FC Midtjylland løber helt indtil sommeren 2025.

Det ved man jo aldrig. Det er en flygtig verden, vi lever i.

Brøndby IF’s Mikael Uhre om en mulig transfer til januar

Ajax købte i sommers Mohamed Daramy i F.C. København efter en række sublime præstationer i Superligaen. Foto: ajax.nl.

Mohamed Daramy (Ajax)

Det har været en blandet start for Mohamed Daramy i Amsterdam, der på det seneste har været henvist til Ajax’s andethold, Jong Ajax, som begår sig i den næstbedste række i Holland. Den driblestærke dansker har fået minutter i Æresdivisionen og Champions League, men ser lige nu ud til at skulle bruge noget tilvænningstid, før man igen ser det storspil, som Daramy viste for F.C. København inden skiftet til Ajax i sommers. Spørgsmålet er, om et eventuelt lejeophold kan komme på tale, eller om den 19-årige offensivspiller bliver i den hollandske hovedstad til januar for at kæmpe sig vej til startopstillingen i Ajax, som han har kontrakt med indtil sommeren 2026.

Læs også: Cheftræner i Ajax: Daramy skal forbedre sig

På vej til en højere hylde?

Andreas Maxsø troede, han skulle til russiske Rostov i sommers, men han endte med at fortsætte i Brøndby IF. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Andreas Maxsø (Brøndby IF)

Den stærke Brøndby-kaptajn var egentlig på vej til Rostov i sommers, men den russiske klub trak til sidst følehornene til sig, og Andreas Maxsø fortsatte i Brøndby. Men det kan være på lånt tid, da den 27-årige forsvarsspiller gerne vil til udlandet igen. Der er derfor lagt op til et skifte snart, hvilket også vil sende et større beløb til Brøndby ved en transfer, hvis man sælger til januar eller sommer. Andreas Maxsø har kontrakt med de danske mestre indtil sommeren 2023.

Mikael Uhre er med sit spil for Brøndby kommet i spil til landsholdet, hvor det blev til debut i udebanekampen mod Skotland. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Mikael Uhre (Brøndby IF)

Brøndby og Mikael Uhre står overfor beslutningen, om topscoreren skal skifte til en anden klub, eller om man skal forlænge den nuværende kontrakt, der udløber ved årsskiftet om et år. Prisen på at købe Uhre fri for en eventuel ny klub vil alt andet lige være højere ved et skifte til januar frem for senere, og derfor kan Brøndby og Uhres veje måske skilles i det kommende transfervindue. Mikael Uhre afviser da heller ikke et skifte til januar.

– Det ved man jo aldrig. Det er en flygtig verden, vi lever i. Men når det er sagt, så holder jeg fokus på, at jeg spiller i Brøndby, og jeg bruger ikke særlig mange kræfter på alle de der ting. Jeg er glad her, og jeg elsker at være i Brøndby, men det må tiden vise, når vi engang går på julepause, sagde den 27-årige angriber til TV3 Sport efter sejren hjemme mod Randers i slutningen af november.

Læs også: Uhre bekræfter: Kan have spillet min sidste kamp på Brøndby Stadion

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P