3 min læsning’Der Klassiker’ gik til Bayern München efter en vild kamp

Lørdag var der ægte topbrag i Bundesligaen, da Dortmund hjemme tog imod FC Bayern München i 'Der Klassiker'.

3 min læsning
Robert Lewandowski lod sig ikke hyle ud af den, selvom Dortmunds fans forsøgte at intimidere ham med tilråbet "Messi", der skulle minde ham om den seneste Ballon d'Or-uddeling. Foto: Wolfgang Rattay/Reuters/Ritzau Scanpix

Lørdag var der lagt op til en kamp af de helt store, da Dortmund hjemme tog imod FC Bayern München.

Op til kampen var der tvivl om flere profiler fra Dortmund, men både Jude Bellingham og Erling Haaland var med fra start.

De to spillere skulle vise sig vigtige for Dortmund-mandskabet, og allerede efter fem minutter kom Jude Bellingham i fokus, da han på fornemmeste vis fandt Dortmunds Julian Brandt, der med et flot skud udplacerede Manuel Neuer i Bayern-målet. 1-0 til Dortmund.

FC Bayern München skulle kun bruge fire minutter til at få udlignet. Det skete, da FC Bayern München stak afsted i en omstilling, hvor Thomas Müller først erobrede bolden, og efterfølgende fandt Robert Lewandowski, der knastørt sparkede den ind langs jorden ved fjerneste stolpe. Ni minutter spillet, og stillingen var 1-1.

Kampen blev spillet i højt tempo og med masser af fysik, ligesom man kunne forvente sig af ’Der Klassiker’, især når det tilmed var en kamp om førstepladsen.

Begge hold ville frem på banen og angribe, og efter 44 minutter smilede heldet til FC Bayern München.

I et forsøg på at cleare bolden i eget felt, ramte Dortmunds Raphael Guerreiro sin holdkammerat Matts Hummels, hvorefter bolden dumpede ned for fødderne af Bayerns Kingsley Coman. Han tøvede ikke, og sparkede bolden i mål til stillingen 1-2, hvilket også var stillingen ved pausen.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Efter pausen kom Dortmund blæsende ud, og Erling Haaland skulle kun bruge tre minutter af 2. halvleg, inden han havde udlignet til 2-2. Igen var det Jude Bellingham der stod for oplægget til målet, hvor han fandt den norske stjerne inde ved straffesparkspletten. Haaland tøvede ikke ét sekund, og sparkede hurtigt bolden ind i højre side af målet.

Kampen bølgede efterfølgende frem og tilbage, men efter 66 minutter var der er længere spilstop, da Dortmunds målscorer til 1-0 blev sendt i græsset. Julian Brandt måtte efterfølgende bæres af banen med det der ligner en alvorlig skade.

Kort tid efter var det Bayerns tur til at få en spiller skadet. Det skete, da Julian Brandts erstatning, Marius Wolf, hamrede bolden mod mål. Bolden ramte dog ind på læggen af Bayern Münchens Lucas, der røg i græsset. Han måtte et par minutter senere forlade banen.

Da der var spillet 75 minutter, måtte kampens dommer Felix Zwayer en tur ud til VAR-skærmen, da der skulle tjekkes for et muligt straffe til FC Bayern München. Han skulle ikke bruge lang tid ved skærmen, inden han dømte straffesparket. Matts Hummels havde hånd på bolden.

Det udløste en kædereaktion af raseri, og endte med et rødt kort til Dortmunds cheftræner Marco Rose.

Robert Lewandowski tog sig af straffesparket, og til trods for Dortmund-fansenes forsøg på at provokere Lewandowski ved at råbe ”Messi Messi”, sparkede han bolden ind til 3-2.

Resten af kampen var en hektisk affære, men efter 10 minutters tillægstid, der skyldtes VAR og skader, kunne FC Bayern München trække sig sejrrigt ud af det tyske topbrag.

FC Bayern München er nu fire point foran Dortmund i Bundesligaen.

Timeline

Notifications

Notifikationer