Dansk Fodbold

29 år og den yngste dansker med Pro Licens: Stræber altid efter det højeste

29-årige Fatah Abdirahman er den yngste dansker nogensinde til at opnå UEFA Pro Licens, som er den højeste træneruddannelse i Danmark og Europa.

Fatah Abdirahman
Fatah Abdirahman i selskab med censor Jacob Friis (tidligere cheftræner i AaB, nuværende landstræner for U19-kvinderne), Morten Eskesen (cheftræner i FC Helsingør, instruktør) og Kenneth Heiner-Møller (chef for DBU-træneruddannelse). Foto: Privatfoto

29-årige Fatah Abdirahman fra Aarhus blev for en uge siden den yngste dansker nogensinde til at bestå UEFA Pro Licens-trænerkurset. En rekord, Johan Lange, der nu er sportsdirektør i Premier League-klubben, tidligere havde.

Det er en bedrift, der naturligvis vækker glæder hos den unge aarhusianer, der har en trænerfortid hos blandt andre FC Midtjylland, Randers FC og AGF.

– Det vidste jeg slet ikke, men det er selvfølgelig kæmpestort. Det er noget, jeg har stræbt efter. Jeg er stolt over at have færdiggjort træneruddannelsen på allerøverste niveau. Både på mine egne vegne og på mine folks vegne. Jeg stræber altid efter det højeste, siger Fatah Abdirahman til campo.dk, som nu har papir på at kunne nå sine tårnhøje ambitioner.

UEFA Pro Licens er nemlig den højeste træneruddannelse i Danmark og i Europa. Selv håber Abdirahman, at man i Danmark vil give flere unge trænere chancen på allerhøjeste niveau.

– Jacob Neestrup er et glimrende eksempel på, at det sagtens kan lykkes for en ung træner at slå igennem i Danmark. Han gjorde et glimrende stykke arbejde i Viborg. Ligesom Rasmus Bertelsen gjorde, da han reddede Randers fra nedtrykning i 2018 i en ung alder.

29-årige Fatah Abdirahman fik fredag den 12. november beviset for, at han nu har taget den allerhøjeste træneruddannelse i Europa. Foto: Privatfoto

Selv har Fatah Abdirahman i sin unge trænerkarriere allerede været forbi en række superligaklubber som FC Midtjylland, Randers FC og senest AGF, hvor han tilmed fik rollen som teknisk chef i klubben. En stilling, han stoppede i efter mere end fem år i klubben, hvor han tidligere havde haft stor succes som ungdomstræner.

– Der skulle ske noget nyt. En af mine vigtigste roller var at få de unge spillere tættere på førsteholdet og være med til at de kunne presse sig tættere på førsteholdet. Når jeg ser tilbage, er det et mål vi lykkedes med. Jeg har fået smag for mere, hvor jeg i endnu højere grad gerne vil tættere på banen og have mere ejerskab i det daglige arbejde, siger Abdirahman, der på sigt gerne vil til udlandet og prøve sig af.

– Mine drømme og ambitioner er, at træne på allerøverste niveau. Jeg vil gerne til udlandet og arbejde. Det hærder en, og man bliver dannet som person på en helt andet måde. Det giver også nogle anderledes oplevelser, hvor man får set spillet og kulturen fra en anden vinkel.

Slutteligt håber den talentfulde træner, at man herhjemme vil være villige til at give flere unge trænere med kompetencerne i orden, chancen. For som han selv siger, er alder jo bare et tal.

– Jeg håber, modet bliver større i Danmark til at der kommer flere eksempler som Neestrup og Bertelsen. Mod til at give unge trænere chancen. Jeg håber, at nogle af de trends, man ser i Tyskland og Sverige som forgangslande, åbner flere døre for unge trænere som mig selv, slutter Fatah Abdirahman.

Læs også: SønderjyskE-cheftræner forlanger endnu mere: Vi skal spille med livet som indsats

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P