1 min læsningMarcus Rashford dedikerer hæderspris til sin mor

På Windsor Castle blev der i dag afholdt en ceremoni, hvor Marcus Rashford modtog en hæderspris fra det britiske kongehus.

1 min læsning
Marcus Rashford her sammen med sin mor Melanie til prisoverrækkelsen. Prins William overrakte hæderen til Rashford. Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix.

Manchester United-angriberen Marcus Rashford har modtaget en hæderspris (member) for sin medvirken til fattige børns velvære under coronakrisen. Han har bidraget til, at de allerfattigste børn stadig havde en madordning på skolen, så de ikke måtte sulte.

Member-prisen (MBE) har han valgt at dedikere til sin mor, da hun i hele hans opvækst havde et fuldtidsarbejde til mindstelønnen for at kunne brødføde fem børn.  

I en tale efter ceremonien på Windsor Castle fortalte angriberen, at han fortsat vil arbejde for, ’at give børnene de ting, jeg ikke selv havde, da jeg var lille’

– Hvis jeg havde haft de ting, så ville jeg have haft meget bedre muligheder og flere veje igennem livet. For mig, så er det en straf, at børnene ikke får ting som måltider eller bøger, siger Rashford.

Han understreger, at hvis alle samarbejdede og hjalp en smule, så kunne man komme ret langt.

– Jeg ser den næste generation som en meget speciel generation. De skal bare vises retningen, og have lidt vejledning.  Det jeg gør, er lige netop at give dem retningen, siger MBE-modtageren.

En anden som har modtaget member-prisen er danske Peter Schmeichel. Han modtog prisen efter otte sæsoner i Manchester United.

Læs også: Manchester United-anfører til fans: Vi er også frustrerede

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer