Guardiolas mandskab vandt sikkert derbyet – og farvede Manchester lyseblå

I den 157. derbykamp mellem Manchester United og Manchester City i ligaregi, var der aldrig rigtig tvivl om udfaldet. Udeholdet fra City udstillede United og vandt 2-0 i en kamp, der kunne have været vundet meget større.

Bernardo Silva sørgede for en 2-0 føring til Manchester City inden pauseteen. Foto: Craig Brough/Reuters/Ritzau Scanpix

Siden 1881 har Manchester United og Manchester City spillet derby mod hinanden. Det er blevet til 61 United-sejre, 51 uafgjorte og 44 City-sejre i ligaen. Og i dag kunne udeholdet fra den blå del af Manchester så indhente lidt på statistikken, da de vandt deres 45. derbysejr.

Kampen startede som lyn og torden, da City bragte sig i front med hjælp fra Uniteds midtstopper, Eric Bailly, der sendte den i eget net efter syv minutter.

Og udeholdet fortsatte ufortrødent. Efter 45 minutter kom 2-0 målet, da Bernardo Silva dukkede op ved bagerste stolpe, hvor han helt umarkeret kunne ‘tappe’ den ind bag en ellers velspillende David de Gea.

Det var den engelske landsholdsspiller, Luke Shaw, der fuldstændig mistede markeringen på portugiseren. Og det var nok ikke det Shaw havde håbet på ville ske i sin jubilæumskamp nummer 200 for Manchester United på tværs af alle turneringer.

Det blev første halvlegs sidste sekvens, og dermed kunne City gå til pause med en solid og velfortjent 2-0 føring.

I anden halvleg var det fortsat udeholdet, der kværnede videre. Det blev til et væld af chancer, men 3-0 scoringen kom aldrig.

I kampens døende fase følte Gabriel Jesus sig snydt for et straffe, da Alex Telles sparkede ham ned i feltet. Klart straffehandling, men intet straffespark.

Kampen slutter 2-0, hvilket sender City op på en foreløbig andenplads, mens United forbliver på femtepladsen. Men hvis alt går imod ‘de røde djævle’ kan de blive overhalet af op til fire hold, der alle spiller senere.

Luke Shaw udgik desuden med en slem skade.