Europæisk Fodbold

Mikkel Rygaard havnede i kontraktkaos: Klubben ville af med mig

Den tidligere Lyngby- og FC Nordsjælland-profil, Mikkel Rygaard, opsagde onsdag sin kontrakt med polske LKS Lodz, da han ikke havde fået sin løn i flere måneder. Efter protester fik flere af klubbens øvrige spillere langt om længe løn, men ikke den danske offensivspiller, og det ser han selv som et klart signal om, at klubben ville af med ham.

Mikkel Rygaard nåede knapt at få et år i den polske klub. Foto: LKS Lodz

Mikkel Rygaard Jensen skrev i januar kontrakt med LKS Lodz fra den næstbedste polske række, og udstyret med en tre og et halvt år lang kontrakt var ambitionen klar: Lodz skulle tilbage i den bedste polske række.

I første omgang glippede oprykningen denne sommer, og efterfølgende har der vist sig at være så meget grus i det økonomiske maskineri i klubben, at Rygaard onsdag valgte at opsige sin kontrakt – to og et halvt år før tid.

I tre måneder havde den 30-årige dansker ikke fået sin løn, og sammen med seks andre spillere fra klubben, indsendte han for lidt over tre uger siden en indsigelse til klubben, hvori de bad om at få udbetalt den manglende løn. Den indsigelse bar frugt for de andre seks spillere, men ikke for danskeren, og det ser han som et tydeligt signal.

Læs også: Tidligere superligaprofil ophæver sin kontrakt

– De seks andre fik alt det, som klubben skyldte dem, men ikke mig. Det har jo nok noget at gøre med, at præsidenten i klubben gerne ville af med mig. Jeg undrer mig i hvert fald over, at seks ud af syv spillere lykkes med at få lønnen skrabet ind, fortæller Rygaard til campo.dk.

Den venstrebenede falstring er dog langt fra imponeret over måden, som den polske klub har båret sig ad.

– Der har ikke været nogen dialog med klubben overhovedet. De kunne jo have taget kontakt til mig, da de fik min indsigelse, og så kunne vi have fundet en løsning. Jeg synes helt ærligt, at det er uprofessionelt. Hvis ikke de vil have mig i klubben, kunne vi jo have sat os ned og fundet en løsning til januar, men at de ikke kontakter mig og bare lader mig smutte, det synes jeg er underligt, lyder det fra Rygaard.

I Polen har man mulighed for at sende sin arbejdsgiver en indsigelse, hvis ikke man har fået sin løn i to måneder. Er der ikke sket noget efter 14 dage, har man mulighed for at opsige samarbejdet. Mikkel Rygaard gav den polske klub 23 dage, inden han valgte at ophæve kontrakten, og dermed nåede han at spille tre kampe, mens indsigelsen hang over hovedet på klubben.

Den manglende kommunikation mellem Rygaard og klubben forblev mellem danskeren og ledelsen, og den polske træner i klubben var således slet ikke involveret i sagen, der endte med en opsigelse fra danskerens side.

– Træneren vidste ikke noget som helst om de her indsigelser overhovedet. Han var en rigtig god fyr og en dygtig træner, og jeg havde et rigtig fint forhold til ham. Da jeg fortalte ham om min situation, var han rystet, for han havde ikke hørt noget om det, og han var i gang med at forberede sig til fredagens kamp, hvor han jo havde mig med i sine tanker, forklarer Rygaard og uddyber:

– Han vidste selvfølgelig godt, at der var økonomiske problemer i klubben, men at folk havde sendt indsigelser, og at der i princippet var syv spillere, der kunne være væk efter 14 dage, det vidste han ikke noget om.

Mikkel Rygaard blev præsenteret i LKS Lodz i januar 2021. Foto: LKS Lodz

I alt blev det til 28 optrædener fra Rygaard i den næstbedste polske række, og da han i lørdags spillede sin sidste kamp for klubben, sørgede han med sin anden scoring for klubben for et enkelt point i 1-1-kampen mod Gornik Polkowice. Den danske offensivsspiller understreger da også, at både han og hans forlovede havde fundet sig godt til rette i den centralpolske by.

– Det er på ingen måde fordi, at jeg har været ulykkelig hernede, for på mange måder har det været en fin oplevelse, som så bare er endt super ærgerligt. Vi er faldet rigtig godt til i byen, og vi kan rigtig godt lide at være her, lyder det fra Rygaard, der sammen med sin forlovede nu vender næsen hjem mod Danmark.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

– Vi er stadig i Polen, selvom de polske medier skriver, at jeg for længst er skredet. Lige nu er der nogle praktiske ting i forhold til at opsige vores lejlighed og pakke lejligheden ned, men når det alt sammen er ordnet, så vender vi hjemad, lyder det afslutningsvis fra Ryggard.

Mikkel Rygaard har tidligere i karrieren repræsenteret blandt andre HB Køge, Næstved, Lyngby og FC Nordsjælland, men hvad fremtiden byder på, står stadig hen i det uvisse for den 30-årige tekniker.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P