3F Superligaen

Han blev forvekslet med sin landsmand – Nu har FC Midtjyllands Onyedika skabt sit eget navn

Det er ikke kun de ens efternavne, der har fået folk til at sammenligne og forveksle Raphael Onyedika med landsmanden Frank Onyeka. De spiller samme position, de er lige høje, og så er spillestilen også temmelig ens. Det har heller ikke gjort det nemmere for FC Midtjyllands fans, at Onyedika har fået trøjenummer 37, hvor Onyeka havde nummer 38.

Rafael Onyedika har spillet samtlige superligakampe for FC Midtjylland i denne sæson. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Efter en årrække, hvor der var nærmest lige så mange nigerianer som danskere i FC Midtjyllands trup, har Superligaens duks kun en enkelt tilbage.

Frank Onyeka blev denne sommer sendt til søsterklubben Brentford i Premier League, og derfor undrede det flere tilskuere, at han alligevel startede inde, da midtjyderne åbnede sæsonen mod OB. Men noget var galt, for nummeret på trøjen passede ikke, og midtjyderne havde også stavet Onyekas navn forkert.

Forklaringen lå dog ligefor, for det var nemlig Raphael Onyedika, der havde taget sin landsmands plads på den centrale del af midtbanen. Debuten for den 20-årige nigerianer endte med et 1-2-nederlag til OB, men efterfølgende er det som bekendt gået markant bedre for midtjyderne, og det var da heller ikke sidste gang, Onyedika blev forvekslet med sin forgænger.

– Der har været mange forvekslinger, for navnene er så ens, men det er to meget almindelige navne i Nigeria. Jeg har flere gange været nødt til at forklare fans, at jeg er Onyedika og ikke Onyeka, men jeg holder stadig kontakten med Frank [Onyeka], som jeg har lært meget af, forklarer Raphael Onyedika til campo.dk.

Frank Onyeka forlod FC Midtjylland i sommer, og nu gør han sig i Premier League for Brentford. Foto: Tony Obrien/Reuters/Ritzau Scanpix

Den 184 centimeter høje nigerianer kom til FC Midtjylland fra samarbejdsklubben FC Ebedei i sommeren 2019, og efter et år på midtjydernes ungdomshold blev han sidste sommer lejet ud til FC Fredericia i 1. Division. Nu er han tilbage i Herning og Ikast, hvor han har fået en flot start på sæsonen.

– Det har været rigtig godt. Jeg har fået meget hjælp fra mine holdkammerater og trænerne, og det har givet mig en masse energi til fortsat at arbejde hårdt, forklarer afrikaneren.

Læs også: FCM-profil: Sejr ekstra vigtig mod stærkt tophold

Indtil nu er det blevet til spilletid i samtlige 13 superligakampe i sæsonen, hvoraf 11 har været fra start, og det har han i høj grad den nye cheftræner, Bo Henriksen, at takke for.

– Lige fra første gang han så mig, har han troet på mig. Han har hele tiden tilskyndet mig til at vise, hvad jeg kan, og så har han givet mig chancen. Han er en god træner både på og udenfor banen, og han har hjulpet mig til at tilpasse mig til Superligaen, lyder det fra Onyedika.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Indtil videre har FC Midtjylland spillet 22 kampe i indeværende sæson, og kun i pokalkampen mod Kjellerup i tredje runde, har Bo Henriksen ikke gjort brug af Raphael Onyedika. Den nigerianske midtbanespiller er kun overgået af anfører Erik Sviatchenko og brasilianske Evander, når det kommer til spilleminutter, og indtil videre er han da også godt tilfreds med starten på sin karriere i FC Midtjylland.

– Jeg er stolt af mig selv, og min familie er også stolt af, at jeg er nået hertil. Selvom de ikke siger det direkte til mig, så ved jeg, at de er stolte af mig, forklarer Onyedika, der ikke lægger skjul på, at en stor del af hans løn ryger retur til familien i Nigeria.

– Jeg spiller for mig selv, men min familie er også en af grundene til, at jeg arbejder hårdt. Jeg ved, hvordan det er at vokse op i Nigeria, så jeg forsøger at gøre det lettere for min familie, for det fortjener de. Det er ret normalt for spillere fra Nigeria at gøre det på den måde, lyder det fra den sympatiske nigerianer.

Raphael Onyedika og FC Midtjylland skal i aktion igen søndag, når de skal på besøg hos Randers FC.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P