3 min læsningLynscoring ikke nok for Newcastles nye ejere

I Newcastle United er der på mange måder blevet trykket på genstart-knappen i landskampspausen, og derfor var søndagens kamp mod Tottenham også kampdag nummer ét for de nye saudiarabiske ejere.

3 min læsning
Steve Bruce fik ikke mere arbejdsro efter kampen mod Tottenham. Foto: Lee Smith/Reuters/Ritzau Scanpix

Der blæser i dén grad nye vinde over det nordøstlige England, hvor Newcastle United-tilhængerne langt om længe er sluppet af med den forhadte ejer Mike Ashley.

Ind er blandt andet kommet den saudiarabisk investeringsfond, PIF, og repræsentanter for de nye ejere sad på tilskuerpladserne til søndagens sene Premier League kamp på St. James Park, hvor Newcastle tog imod Tottenham, og de nye ejere fik hurtigt noget at varme sig på.

Der var nemlig ikke engang gået to minutter, inden Callum Wilson kæmpede sig forbi Christian Romero i Tottenham-defensiven og kunne sætte hovedet først på et skarpt-slået indlæg fra Javier Manquillo.

Det fik dele af den nye ejerkreds til at flyve op i sæderne, men de skulle snart sætte sig ned igen.

Et kvarter senere stod Tanguy Ndombele nemlig fri i Newcastle-feltet, og halvvejs faldende fik han sendt bolden op i målhjørnet, men udeholdet var ikke færdige.

Bare seks minutter senere blev Harry Kane nemlig sendt i dybden af Pierre-Emile Højbjerg, og med øjnene rettet på bolden fornemmede Kane, at Newcastle-målmand, Karl Darlow, havde bevæget sig ud af målet, hvorfor Tottenham-10’eren elegant løftede bolden over den fremadstormende målmand. Målet blev i første omgang underkendt af linjevogteren for offside, men billeder fra VAR-vognen kunne afsløre, at det var en forkert beslutning, og dermed fik Harry Kanes første ligamål i denne sæson lov at stå.

Undervejs i halvlegen var der brug for medicinsk hjælp til en tilskuer, og det fik dommer Andre Marriner, til at sende holdene i omklædningsrummene for en stund. Fanen modtog hjertemassage og blev stabiliseret og fragtet til hospitalet, og derfor kunne kampen også genoptages.

Det gjorde Tottenham ligesom før pausen bedst, og i den lange tillægstid scorede udeholdet et mål lige efter fodboldens ABC. Harry Kane blev spillet i dybden, men i stedet for selv at afslutte fra sin spidse vinkel, spillede han bolden fladt på tværs til Son Heung-Min, der som det letteste i verden kunne sparke bolden i det tomme mål til en 1-3-føring, som de også kunne gå til den rigtige pause med.

Et kvarter efter pausen gav Steve Bruce comeback til anfører, Jonjo Shelvey, som har siddet ude med en lægskade siden sæsonens første kamp. Shelvey formåede ikke at bringe sig i fokus for noget positivt, men i stedet gjorde han det vanskeligere for sine holdkammerater, da han fem minutter efter at have fået sit første gule kort også fik sit andet, og dermed blev comebacket ganske kortvarigt for den skaldede englænder.

Udvisningen til Shelvey gav Tottenham endnu mere boldbesiddelse, end de i forvejen havde haft, og derfor så det også ud til, at holdet fra Nordlondon ville cruise sejren sikkert hjem.

Derfor var det også fuldstændig unødvendigt, da udeholdets Eric Dier med ét minut tilbage klodset satte knæet på et Newcastle-indlæg, som fik lov at sejle ind bag Hugo Lloris.

Med en mand i undertal havde hjemmeholdet dog svært ved overhovedet at få fat i bolden, og nogen chancer blev det heller ikke til, hvorfor Tottenham – og ikke mindst Eric Dier – kunne ånde lettet op og tage tre point med mod syd.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer