2 min læsningMæhle er dansk topscorer: Det er jo ikke forventligt

Joakim Mæhle blev med sin matchvindende scoring tirsdag mod Østrig delt dansk topscorer i VM-kvalifikationen med fire mål, og den nordjyske maskine høster store roser for sin målnæse.

2 min læsning
Joakim Mæhle er delt dansk topscorer i VM-kvalifikationen. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

En forsvarsspiller der scorer i gennemsnitligt hver tredje kamp er et sjældent syn på et dansk seriehold.

For Joakim Mæhle er det statistikken på det danske A-landshold. Den danske venstreback har scoret syv landskampsmål i sine i alt 21 landskampe, og selvom man måske kan diskutere, hvorvidt han rent faktisk er forsvarsspiller, så nyder den danske landstræner nordjydens statistik.

– Det er jo ikke forventeligt, at han kan score i hver tredje landskamp, men han må meget gerne fortsætte med at hamre igennem ude på den venstrekant. Det er fantastisk at se, og han er bare en ekstrem målfarlig herre, lyder roserne fra landstræner Kasper Hjulmand.

Kun Andreas Skov Olsen kan med sine fire scoringer følge med Joakim Mæhle målscoringsmæssigt i denne kvalifikation, men de mange mål fra Atalanta-spilleren står i skarp kontrast til hans snit på klubholdene. Her er det ligesom på landsholdet blevet til i alt syv mål, men dem har han brugt 190 kampe på at score.

Et enkelt mål kom i AaB-trøjen, mens det blev til i alt seks scoringer i belgiske Genk, inden turen gik til italienske Atalanta. Her er det trods 33 kampe ikke blevet til scoringer endnu, og der kan da være en grund til, at han er så farlig på lige netop det danske landshold.

– For det første er han ekstrem dygtig og tænker nærmest som en angriber, og for det andet betyder vores struktur, hvor han har nogle dygtige spillere bag sig, at han har frit lejde til at køre på og gå efter de åbninger, han se, forklarer landstræner Kasper Hjulmand.

Joakim Mæhle havde i sin tid på det danske U21-landshold et målsnit, der næsten kunne måle sig med snitte på A-landsholdet. Her blev det nemlig til to mål i syv kampe.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer