U21-landsholdet snublede i Belgien

Selvom det danske U21-landshold kun har spillet to kampe i indeværende EM-kvalifikation, så lugtede tirsdagens kamp på udebane mod Belgien allerede af at være gruppefinalen, og den slap danskerne desværre ikke pointmæssigt godt fra.

Jesper Lindstrøm og det danske U21-landshold måtte desværre rejse fra Belgien med et nederlag. Foto: Shutterstock/Ritzau Scanpix

Danmark er med to 1-0-sejre ovre henholdsvis Kasakhstan og Skotland kommet pointmæssigt perfekt fra start i EM-kvalifikationen.

Der er bare ét problem, og det problem hedder Belgien, som forud for tirsdagens indbyrdes opgør de to hold imellem ligeledes har fået fuldt udbytte af de tre kampe, som de havde nået at spille.

Derfor lignede det også en meget tidlig gruppefinale, da de danske U21-herrer var på besøg i en direkte duel om gruppens førsteplads.

Efter en lidt blandet start fik danskerne fint fat i kampen efter et kvarters spil, og efter 20 minutter var Jesper Sørensens tropper tæt på at bringe sig foran. F.C. Københavns William Bøving erobrede bolden helt inde i det belgiske felt, men i stedet for at spille bolden tilbage til en fri landsmand, forsøgte han uden held at afdrible den belgiske målmand.

FC Midtjyllands Gustav Isaksen kunne også have bragt de danske drenge foran, men heller ikke han viste vanlig skarphed.

I stedet skete det, der så ofte sker, når man misbruger sine chancer – Belgien kom foran. En bold blev løftet ind i den bagerste del af det danske felt, og her befandt AGF’s Sebastian Hausner sig helt alene med tre belgiere. På imponerede vis lykkedes det den danske forsvarsspiller at vinde duellen, men hårdt presset havde han ingen mulighed for at cleare bolden.

I stedet spillede Belgien sig flot ind i det danske forsvar, og da Silkeborg-backen Rasmus Carstensens satsede, befandt Vitesse-angriberen Lois Openda sig alene med den vikarierende danske målmand Filip Jørgensen, som var chanceløs på afslutningen. 1-0.

I anden halvleg kom anfører Nikolas Nartey frem til en fin hovedstødsmulighed, men hans afslutning manglede præcision, og det samme gjorde Victor Jensens tæmning, da Ajax-angriberen med 25 minutter tilbage af kampen blev spillet alene igennem med den belgiske målmand, der i stedet kunne samle bolden op.

Danskerne havde flere optræk til chancer, og med godt ti minutter igen kunne Jesper Lindstrøm have bragt balance i regnskabet, men hans forsøg udenfor feltet gik langt over det belgiske mål.

Det danske hold lagde i de sidste ti minutter et fint pres på de belgiske værter, men det blev aldrig til den forløsende udligning, og dermed må det danske hold se sig distanceret af dagens modstander i kampen om gruppens ene direkte kvalifikationsplads.