1 min læsningØstrigsk landstræner vil ødelægge dansk fest med kompakt defensiv

Det bliver to hold med vidt forskellig mål, der tirsdag går på banen i Parken. Danmark gå på banen med visheden om, at de med en sejr er sikret VM-kvalifikation, mens Østrig med en sejr holder liv i deres spinkle håb om kvalifikation.

1 min læsning
Franco Foda og Østrig er stort set pisket til sejr mod Danmark. Foto: Jonathan Nackstrand/AFP/Ritzau Scanpix

Det danske fodboldskib er for længst sejlet så langt foran, at Østrig ingen chancer har for at fange dem.

Alligevel kan centraleuropæerne drille det danske landshold, når de tirsdag gæster Parken. Kvalifikationen til VM er endnu ikke matematisk sikret for Danmark, og det vil Østrig forsøge at udskyde yderligere.

– Danmark har faste principper med spilmønster, og det vil vi tilpasse os til. Vi er nødt til selv at stå kompakt, men vi skal også være modige og spille fremad, når mulighederne byder sig, lyder det fra den østrigske landstræner, Franco Foda, der også har set svagheder hos det danske hold.

– Nå vi erobrer bolden, er de åbne i visse rum. Dem skal vi udnytte i vores kontrafase, lyder det fra Foda.

Selvom Østrig ikke kan hente Danmark på Gruppe F’s førsteplads, så er de stadig i spil til gruppens andenplads, der giver playoff. Konkurrenterne til den plads er Skotland og Israel, og mens Østrig møder Danmark i Parken, skal konkurrenterne møde gruppens bundhold fra henholdsvis Færøerne og Moldova.

Dermed kunne det se ud til, at Østrig er pisket til sejr mod Danmark, men selvom de så langt fra kommer til København som favoritter, så er overraskelsen ikke en umulighed.

– Det er ofte sket i fodbold. Vi har 90 minutter, hvor vi skal stå kompakt som hold, og så skal vi virkelig ville vinde. Ingen forventer, at vi vinder. Vi er underdogs, men det er ofte sket i fodbold, at en underdog har vundet, lyder det fra Franco Foda.

Alle tre kampe i Gruppe F spilles tirsdag klokken 20:45, og Danmarks kamp mod Østrig kan ses på Kanal5.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer