International Fodbold

FIFA overvejer at flytte dele af sit hovedkontor til USA

FIFA overvejer at flytte store dele af sit hovedkontor ud af Schweiz og til USA. En frisk start for organisationen med det blakkede ry samt bedre muligheder for rekruttering og kommercielle aftaler er nogle af årsagerne.

FIFA's hovedkontor i Zürich i Schweiz
FIFA ønsker at ændre hele transfersystemet, så flere penge havner hos moderklubberne.

Det internationale fodboldforbund, FIFA, har spottet USA som en fremtidig destination for flere af dets aktiviteter. Det beretter New York Times.

Den mægtige fodboldorganisation har flere årsager til at søge ud af Zürich, Schweiz, og det klassiske hovedkontor bygget af glas og stål.

FIFA ser bedre muligheder for at lave større kommercielle aftaler, jo tættere de er på Wall Street, og forbundet søger også mere optimale muligheder for at rekruttere fremtidige medarbejdere, da de i Zürich er underlagt lovgivning om lokalt ansatte.

Derudover har FIFA-præsident, Gianni Infantino, et ønske om at flytte noget af organisationen ud af Schweiz, hvor FIFA føler, at de har manglet opbakning i årene efter den store skandalesag mod Sepp Blatter, og hvor Infantino også fandt sig selv undersøgt i adskillige sager – herunder hans venskab med den schweziske rigsadvokat, Michael Lauber.

New York Times beretter, at FIFA allerede har været i USA for at besigtige flere lokationer og muligheder, dog har fodboldorganisationen flere bekymringer herunder arbejdstilladelser og visa-regler, muligheden for at have kontorer på både øst- og vestkysten af USA samt selvfølgelig de respektive skatteregler.

Endnu et af argumenterne for at flytte dele af sit hovedkontor til USA skulle også være VM-slutrunden i 2026, hvor USA sammen med Canada og Mexico afholder VM i fodbold.

FIFA har haft hovedkontor i Schweiz siden 1932.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P